Política

Guanyem fixa els objectius per a “la Girona del futur”

La formació afronta la segona part del mandat amb un acte al parc del Migdia per rellançar el seu projecte

Transformació urbana, mobilitat, cultura i emergència climàtica centren els debats

Una vuitantena de persones van assistir ahir dissabte a l’acte de Guanyem Girona al parc del Migdia de la ciutat amb el lema “Girona té futur, guanyem-lo”. L’acte, concebut a partir d’intercanvis entre experts o representants de la societat civil i regidors, va servir a la formació per reivindicar-se com a segona força i primer partit de l’oposició, i per rellançar a mig mandat un projecte que segons Lluc Salellas, portaveu del grup al consistori, ha de “fixar un rumb a través d’un model de ciutat que miri a 20 o 30 anys vista”.

“Més mobilitat”

Una conversa entre l’arquitecta Maria Sisternas, especialitzada en transformació urbana, i la regidora Cristina Andreu va obrir el cicle de ponències moderades per la periodista Maria Garcia; va donar peu a Andreu a posar l’accent en la necessitat de dotar les ciutats de les eines necessàries per esdevenir “resilients, cohesionades, davant dels canvis inesperats, com una pandèmia” i per defensar la inversió pública en habitatge.

El segon bloc, central en la cultura, va reunir la gestora cultural i membre de La Volta de Sant Narcís Montserrat Moliner i el regidor Xevi Montoya, que insistir en la importància de donar suport als creadors que més han estat colpejats per la crisi.

Per tractar d’emergència climàtica van intervenir el geògraf Sergi Nuss i la regidora Laia Pèlach, que va qualificar la mobilitat com una de les principals competències municipals per canviar la ciutat, criticant alhora, la manca d’avenços que hi ha a Girona en aquest sentit, segons ella.

“Els grans festivals”

Per tancar l’acte van intervenir l’editor i empresari Oriol Soler i el portaveu de Guanyem al consistori, Lluc Salellas. Soler va afirmar que les ciutats d’èxit del futur seran aquelles de makers, les que generen coses, per sobre d’aquelles de riders, “les que es deixen endur pel corrent de les coses però que no en fan de noves”; Salellas ho va reblar assegurant que “el govern gironí és un exemple clar d’una ciutat de riders.”

“A Girona no es fomenta la creació de nou talent ni d’una economia que perduri ni que s’exporti. La dependència dels grans festivals simbolitza bé un model Madrenas que la pandèmia ha demostrat que trontolla fàcilment per una dependència excessiva d’aquests esdeveniments”, va afegir el portaveu. Salellas va concloure destacant els cinc pilars que segons ell seran clau per al futur: tecnologia, artesania, cultura, mobilitat i sanitat.

L’acte també va comptar amb l’actuació del cantautor David Mauricio mentre que la mainada va poder distreure’s amb els jocs infantils de Salsa Jove i l’animació final d’Els Trambòtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA