Política

Arrimadas acusa Sánchez de mentir sobre els indults

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha exigit aquest diumenge al govern espanyol que compleixi amb la seva promesa electoral i no indulti els presos polítics independentistes.

Arrimadas ha fet aquesta petició “en nom dels catalans constitucionalistes” en una atenció prèvia a la manifestació convocada per Unión 78 a la plaça de Colón de Madrid.

La líder del partit taronja ha acusat el president del govern espanyol de “mentir en campanya electoral” i li ha recordat que es va presentar a les eleccions dient que no indultaria “els colpistes” i que aquests “complirien la sentència íntegra”. “Exigim que Sánchez compleixi la seva promesa, ell sabia que la societat no volia indults i quan es va presentar a les eleccions va dir que no els indultaria”, ha dit. “Que no ho faci en el nostre nom”, ha exigit.

Segons ella, Sánchez va mentir sobre els indults “per guanyar vots i ara s’agenolla per guanyar temps”.

A més, Ha avisat que concedir aquests perdó no suposa resoldre el conflicte amb el conjunt de Catalunya. I és que a parer seu, amb els indults “es legitimen els insults als constitucionalistes a TV3, l’ús de diners en el procés i es legitima un referèndum il·legal amb diners públics”.

La líder de Cs s’ha queixat que els constitucionalistes catalans van patir les conseqüències del procés i a ells no se’ls premia, com sí que, segons ella, es fa amb els independentistes. “Vam ser nosaltres els primers que vam patir les ruptures de famílies, la inestabilitat, persones de tota la vida no es parlen en anys pel procés”, ha relatat.


També ha arremès contra la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i ha dit que les seves declaracions  sobre el procés en una entrevista publicada aquest diumenge “suposen una autèntica vergonya”. “Pensar que el separatisme és Catalunya és no haver-se assabentat de res o tenir facilitat per mentir sorprenent, s’indulta els que han trencat Catalunya”, ha etzibat.

“No és Catalunya la que s’indulta amb això, el que s’indulta és als qui han trencat Catalunya”, ha alertat. “Estem farts que es donin premis als qui se salten les lleis i als qui trenquen la democràcia”, ha afegit.

Ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que “prengui nota” d’aquesta concentració, que demostra que “la societat espanyola no vol els indults”, i ha lamentat que el PSOE sempre estigui amb “mentides, enganys i punyalades per l’esquena”. Segons ella, la foto que s’ha de buscar no és la de Colón, és “la de Pedro Sánchez amb els colpistes”.

La dirigent de Cs, que ha estat increpada amb crits de “traïdora” a la plaça de Colón,  ha demanat “comprensió i reconeixement” amb aquells qui durant anys han patit el separatisme, “i amb els qui han donat la cara a Catalunya per la resta d’Espanya”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona