Política

ERC creu que la “punxada” de la manifestació de Colón confirma que la “solució” és una llei d’amnistia

Vilalta afirma que el rei Felip VI hauria d’abdicar si “pren partit” en el debat dels indults

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha valorat que la manifestació a la plaça de Colón de Madrid en contra dels indults als presos de l’1-O va ser una “punxada” perquè “no van aconseguir ni omplir la plaça”. La portaveu republicana ha declarat que “per molt que es puguin manifestar” i “per moltes recollides de signatures que puguin fer”, això no altera “el gran consens” que hi ha a Catalunya en la demanda d’una llei d’amnistia. “Reiterem més que mai que la solució és l’amnistia”, ha insistit.

Vilalta ha admès que els organitzadors de la manifestació de Colón “potser poden fer molt soroll” però la participació ha estat “la meitat” que en la protesta de febrer de 2019, en aquell cas en contra de la figura del relator en la negociació entre el govern espanyol i el català.

Després de qualificar Colón de “punxada”, Vilalta ha dit que “ens referma en la nostra proposta, que sabem que és la millor per solucionar el conflicte de fons entre Catalunya i l’Estat, i que passa per més democràcia i, per tant, per una llei d’amnistia”, ha reiterat.

En referència a les declaracions de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, sobre el paper del rei Felip VI a l’hora de firmar els indults, Vilalta ha afirmat que si el monarca “pren partit”, hauria d’abdicar. “Si prengués partit el rei, com en va prendre el 3 d’octubre, o si volgués intervenir en una qüestió que a ell no l’afecta, potser s’hauria de plantejar abdicar perquè estaria traspassant aquelles funcions que li pertoquen com a monarca”, ha apuntat la portaveu d’ERC.

Vilalta també ha exigit al govern de l’Estat que s’acabi “l’especulació” sobre els indults: “Si els volen fer, que els facin, però que deixin de jugar amb el quan i amb el com”, ha assenyalat, ja que el que fan és “perjudicar i agreujar aquesta situació d’injustícia pels presos i les preses polítiques”.

D’altra banda, la portaveu republicana ha afirmat que el referèndum de l’1-O tenia l’objectiu de “fer possible la independència” però que “malauradament no va servir per poder implementar el resultat, sobretot per la resposta repressiva de l’Estat”. Així s’ha expressat Vilalta pel que fa al debat dels últims dies sobre si la voluntat real de la celebració de l’1-O era proclamar la independència o forçar el govern espanyol a negociar. “No vam ser prou forts ni capaços d’implementar el resultat”, ha admès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona