Política

La CUP avisa Aragonès que hi ha “gestos” que els preocupen

No veu “lògic” que Puigneró assisteixi al sopar amb el rei

Sabater: “No toca en aquesta legislatura donar cobertura a una pretesa normalitat”

La CUP ha traslladat al president del Govern, Pere Aragonès, que hi ha hagut “gestos” que els han “preocupat” a l’inici d’aquesta legislatura perquè “creen contradiccions” contra l’acord signat entre anticapitalistes i ERC. En aquest marc han criticat que el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, assisteixi al sopar al Cercle d’Economia, on coincidirà amb el rei. Les diputades Dolors Sabater i Eulàlia Reguant han apressat Aragonès, durant la ronda de consultes, a fer els “gestos que encara no s’han produït”. I s’han referit als desnonaments i al paper dels Mossos, i a com concretarà el Govern “l’escenificació de la confrontació democràtica”.

“Són gestos que no ens han agradat i que no ens han fet sentir còmodes”, ha reconegut Sabater en una roda de premsa posterior al Palau de la Generalitat. A més, ha dit que “ha passat massa temps” i “no pot ser que en passi més”. De fet, ha insistit que els vots de la CUP a la seva investidura no són “un xec en blanc” i que l’executiu ha de fer passos per demostrar que l’acord es va complint.

Sobre l’assistència de Puigneró al sopar, en què coincidirà amb Felip VI, la CUP ha dit que no els sembla “lògic”: “No toca en aquesta legislatura donar cobertura a una pretesa normalitat”. “No ens sembla bé que el Govern encobreixi les relacions amb l’Estat com si no hagi passat res, com si no hi hagués també una urgència extrema respecte als drets socials i nacionals del país. No toca normalitzar les relacions, toca evitar la falsa normalitat”, ha raonat.

L’endemà que un home que estaven a punt de desnonar se suïcidés, Sabater ha dit que aquest és un “símptoma clar” que els desnonaments són una “arma letal contra la vida de moltes persones”. I ha alertat que la situació empitjorarà quan acabi la moratòria dels desnonaments.

D’altra banda, critiquen que el Govern “vulgui fer creure que hi ha una falsa normalitat” i li demana que expliqui com escenificarà l’embat democràtic. “Volem saber què pensa fer realment aquest Govern i com enfoca la legislatura”, ha argumentat Sabater.

La diputada ha dit que “alguns gestos que ha fet el Govern a l’inici del mandat” no els han agradat perquè “creen contradiccions contra l’acord i els objectius” marcats. En matèria d’habitatge, Sabater ha expressat que “no pot esperar més” i ho veu com un “exemple clar que els drets nacionals i socials van junts”.

“Dins d’aquest règim no hi ha la possibilitat de tenir aquests drets”, ha continuat la diputada, que també ha carregat contra el govern espanyol per recórrer la llei catalana de lloguers.

Els anticapitalistes reclamen a Aragonès que aclareixi “quin enfocament tindrà el Govern” amb la relació amb el PSOE i “l’apuntalament del règim actual”: “Ha de ser factible i possible trobar les fórmules de compaginar l’embat democràtic i posar en evidència els límits de l’statu quo amb els dos anys de la taula de diàleg”, que ha acabat donant de marge ERC.

“Són gestos que no ens deixen tranquils”, ha dit. I ha fet referència a “gestos protocol·laris” amb Foment o representants de l’estat, “com si no passés res, quan estem en una situació d’excepcionalitat democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona