Política

Sánchez lamenta que Aragonès no es quedi al sopar del Cercle d’Economia

El president del govern espanyol creu que “seria bo i desitjable que hi estiguessin representades totes les institucions públiques”

El líder socialista defensa els indults i demana un “vot de confiança” i “magnanimitat” a les persones que tenen “reserves” sobre la mesura

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha lamentat aquest dimecres que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no assisteixi al sopar del Cercle d’Economia al que estaran presents el rei Felip VI i el president de Corea del Sud, Moon Jai In.

“Quan parlem d’una visita d’Estat tan important com la del president de Corea del sud a Barcelona, la primera que se celebra al nostre país després de la pandèmia, seria bo i desitjable que hi estiguessin totes les institucions públiques representades”, ha dit.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant la roda de premsa conjunta amb la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, amb motiu de l’aprovació del pla de recuperació presentat per l’Estat per un valor de 69.500 milions d’euros per.

A preguntes dels periodistes, el president espanyol també s’ha pronunciat sobre els indults als presos independentistes. Ha afirmat que és important que “la societat espanyola, i en particular la catalana”, sàpiga que “aquesta decisió que prendrà el govern d’Espanya no la fem pels afectats, sinó pel conjunt de societat catalana i espanyola, perquè hem de construir convivència, concòrdia i superar la fractura emocional del 2017”.

El cap de l’executiu espanyol s’ha mostrat convençut que amb els indults la societat espanyola avançarà per “reparar un dolor i un problema que vam patir fa quatre anys, el 2017”. “La societat espanyola té un problema a Catalunya, i l’hem d’abordar i reparar aquest dolor”, ha sentenciat.

El líder socialista s’ha adreçat a les persones que tenen “reserves i dubtes” sobre els indults, a les que ha demanat “un vot de confiança”. “Fem entre tots un exercici de magnanimitat per superar aquesta fractura emocional i mirar a un futur de convivència i concòrdia”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona