Política

Aragonès saluda Felip VI al Cercle d’Economia

El monarca i el president de la Generalitat posen per a una foto en la que han sortit el president sud-coreà i l’alcaldessa Ada Colau

El cap del govern català no ha rebut el rei a la seva arribada a l’acte i tampoc s’ha quedat al sopar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no han rebut aquest dimecres Felip VI a la seva arribada a la reunió anual del Cercle d’Economia, però han mantingut una breu trobada juntament amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-in a l’entrada de l’Hotel W. Barcelona, on se celebra la XXXVI Reunió Anual de l’entitat empresarial. 

Felip VI ha estat rebut aquesta tarda a la seva arribada pel president del Cercle, Javier Faus, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Abans de participar en el sopar d’inauguració d’aquesta reunió, el monarca ha mantingut una trobada amb empresaris espanyols i coreans de forma prèvia a rebre el president d’aquest país, de visita d’Estat a Espanya.

En arribar Moon Jae-in, el rei ha departit breument amb ell abans que tots dos s’incorporessin a la trobada amb els empresaris en una terrassa de l’hotel seu del fòrum. Quan ja estaven a punt d’accedir a l’interior de l’edifici és quan han sortit Aragonès i Colau, que des de més de mitja hora abans eren a l’hotel.

El cap de l’executiu català s’ha acostat a parlar breument amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-In, i ha saludat “fredament” Felip VI, segons han reconegut fonts del govern català. Segons les fonts, amb prou feines s’han dit “hola”. Durant aquesta breu trobada, d’uns tres minuts, Aragonès ha agraït la visita al president sud-coreà i li ha desitjat que la bona relació inversora amb el país asiàtic continuï.

Finalment, s’han fet una foto conjunta en la que també apareixen Faus i la ministra espanyola d’Afers Econòmics, Nadia Calviño.

Aragonès ha estat l’encarregat d’inaugurar les jornades econòmiques i el rei de presidir el sopar del primer dia. El cap de l’executiu català no ha participat de la recepció del monarca a l’arribada.

Aquesta trobada ve precedida de la polèmica sobre qui seria el representant del govern al sopar inaugural de les jornades econòmiques. Aragonès va declinar assistir-hi i va delegar en el vicepresident, Jordi Puigneró. Aquest va comunicar més tard que tampoc hi aniria. Finalment, ha estat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, qui ha accedit a representar la Generalitat en aquest acte.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona