Política

Albiach creu que Sánchez aprova els indults per solucionar el conflicte territorial i per “l’estabilitat” al govern

La líder dels comuns hauria preferit reformar el delicte de sedició abans de les mesures de gràcia per “blindar-les”

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, interpreta que Pedro Sánchez indultarà els presos per “l’estabilitat que necessita el govern espanyol” i “perquè és conscient que necessita el bloc de la investidura”. En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Albiach ha dit que vol pensar que Sánchez també “té alguna cosa d’estadista” i creu que la mesura de gràcia ajudarà a generar “un marc alternatiu per caminar cap a l’Espanya federal”. Albiach hauria preferit que la reforma del delicte de sedició del Codi Penal hagués arribat abans que els indults per “blindar-los”. Ha dit que la modificació legal “no trigarà”, tot i que ha recordat que depèn del ministre de Justícia i ha admès que “els ritmes socialistes” són diferents als seus.

El dia en què Sánchez farà al Gran Teatre del Liceu un acte on explicarà els indults i també altres mesures del “retrobament”, Albiach ha evitat “prejutjar” les intencions amb què ho fa. “Hi ha qui diu que és un acte de màrqueting o una posada en escena, però no anar-hi [com farà el Govern, que havia estat convidat] també pot ser una posada en escena”, ha considerat. La líder dels comuns sí que hi assistirà.

Albiach veu important “plantejar una alternativa al model ‘ayusista’” i creu que “només pot venir de Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i els territoris castigats per la política recentralitzadora del PP”. Per això creu que els indults no només han de millorar les relacions entre Catalunya i Espanya i alleugerir el patiment dels presos i els seus familiars, sinó que és “el primer pas per generar un marc alternatiu a la proposta del PP que ha de caminar cap a una Espanya federal, plurinacional i no radial”.

Albiach creu que la solució per a Carles Puigdemont i els exconsellers fora de Catalunya passa per la reforma del delicte de sedició. Ha dit que no se l’hauria de detenir i que és “una anomalia” que l’expresident del Govern pugui circular lliurement per Europa i que en canvi no pugui entrar a Espanya sense el risc de ser arrestat.

L’endemà que els consellers de JxCat hagin viatjat a Waterloo per trobar-se amb Puigdemont, Albiach ha dit que no ha passat suficient temps com per saber si “tutela” el Govern, tot i que sí que creu que hi té “molt pes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona