Política

Ministres del govern espanyol surten en defensa dels indults

Calvo diu que “és el moment de la política amb majúscules” i Díaz ho veu una “decisió valenta” i un “punt de partida”

Diversos ministres del govern espanyol han sortit en defensa dels indults als presos independentistes després que el cap de l’executiu, Pedro Sánchez, hagi anunciat que s’aprovaran en el Consell de Ministres de demà dimarts. La vicepresidenta primera, Carmen Calvo, ha defensat en una piulada a Twitter que són un “instrument constitucional i legítim” i que és “el moment de la política amb majúscules”. “La història està plena de moments en què cal prendre decisions valentes”, ha dit la socialista, que ha subratllat que estarà “sempre amb la llei”. La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha remarcat que és una “decisió transcendental i valenta per afrontar amb diàleg” el conflicte català.

La vicepresidenta d’Unides Podem ha opinat que els indults són “un punt de partida per construir un nou projecte de país compartit”. “Comprenem perfectament que els últims anys han suposat ferides i decepcions. Ara toca mirar-nos als ulls i caminar juntes cal al futur”, ha afirmat.

La vicepresidenta segona i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha assegurat en declaracions des de Cantàbria que “tot el que pugui contribuir” a generar “confiança, estabilitat política, econòmica i social” és un “actiu econòmic”. Calviño ha defensat l’aposta pel “retrobament, convivència, diàleg i concòrdia”.

La ministra de Drets Socials i líder de Podem, Ione Belarra, ha destacat que el Consell de Ministres farà “un pas valent per a la normalització política del nostre país”. “Els indults acaben amb l’enquistament polític que durant anys s’ha viscut a Catalunya”, ha assegurat.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha dit -també a Twitter- que el govern espanyol vol “recuperar el diàleg i la convivència”. “Apostem pel retrobament amb Catalunya i els catalans i catalanes perquè és l’única manera d’avançar”, ha opinat.

En una altra piulada, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha assegurat que els indults són “un pas definitiu per acabar amb la judicialització de la política” i ha afirmat que cal “fer camí plegats”. “Avançarem conjuntament amb Catalunya, amb fraternitat, diàleg i negociació”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona