Política

El Govern crea dues comissions per a coordinar els projectes finançats amb fons europeus

L’òrgan tècnic serà l’encarregat d’identificar els programes i les inversions que siguin susceptibles de rebre recursos

El Govern ha donat avui llum verda a la creació de dos nous òrgans de coordinació dels fons europeus Next Generation, una comissió interdepartamental per planificar, prioritzar i fer seguiment dels projectes i una de tècnica per donar suport i assistència a la primera. El Consell Executiu ha aprovat que la Comissió Interdepartamental per a la Recuperació Econòmica i la Governança dels Fons Next Generation EU sigui encapçalada pel president del Govern, Pere Aragonès i pel vicepresident, Jordi Puigneró i comptarà amb tots els consellers. La comissió tècnica estarà presidida pel secretari general Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga i la vicepresidència anirà a càrrec de la secretària general del departament de la Presidència, Núria Cuenca.

Aquests ens complementaran la gestió i coordinació dels fons liderada per les secretaria recentment creada d’Afers Econòmics i de Fons Europeus.

A banda de donar suport, la comissió tècnica haurà d’impulsar, orientar i fer el seguiment de l’estratègia de recuperació econòmica en el marc dels recursos europeus per a la recuperació econòmica. També serà l’òrgan encarregat d’identificar els programes, les inversions i els grans projectes que siguin susceptibles de rebre finançament.

Finalment, a banda d’aquests dos òrgans interdepartamentals, el text aprovat aquest dimarts preveu la constitució en el període de tres mesos d’una comissió de seguiment i avaluació dels projectes finançats integrada per representants de la Generalitat, del Consell del Diàleg Social de Catalunya i els governs locals.

D’acord amb el document, l’assistència a les sessions de les diferents comissions no generarà cap dret en concepte d’indemnització a cap dels seus membres.

La Generalitat enllestirà el seu pla de Govern al setembre

La Generalitat enllestirà el seu pla de Govern abans que acabi el mes de setembre. L’executiu ha aprovat avui començar a elaborar el projecte, amb les transformacions democràtica, social, verda i feminista com a grans objectius. El pla inclou la voluntat d’avançar cap a la resolució del conflicte polític amb l’Estat, per fer de Catalunya un “subjecte polític” reconegut internacionalment. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts. El Pla per a la propera legislatura incorpora les línies d’actuació anunciades pel president, Pere Aragonès, durant el debat d’investidura. A partir d’ara, les conselleries hauran d’elaborar els seus plans departamentals.

Més enllà de ser un element de planificació que permeti desplegar el mandat rebut de forma coordinada i amb eficiència, el document també dona compliment a la transparència i a la rendició de comptes com a normes de relació del Govern amb la ciutadania i ha de contribuir al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries