Política

Ajornen per quarta vegada el judici contra Netanyahu per corrupció

La vista es posposa fins al 13 setembre a petició de la fiscalia

L’ex-primer ministre israelià està acusat de frau, suborn i abús de confiança

El judici per corrupció a l’ex-primer ministre d’Israel Benjamin Netanyahu ha estat ajornat per quarta vegada a petició de la fiscalia. L’audiència s’ha suspès a petició de la fiscalia per “raons personals” del testimoni clau del cas Ilan Yeshua.

La pròxima vista estava prevista per al dilluns 19 de juliol i s’ha reprogramat al 13 de setembre, després del recés judicial d’estiu que comença la setmana vinent, segons ha informat aquest dijous el Tribunal del Districte de Jerusalem.

No obstant, l’ajornament implica que la represa del judici podria posposar-se fins a l’octubre, ja que al mes de setembre hi ha molts dies festius a Israel.

Es tracta del quart canvi de dia la vista, aquesta vegada a petició de la fiscalia, en un judici que porta congelat des del 16 de juny.

Els continus ajornaments responen a un desacord entre la fiscalia i la defensa sobre com incorporar nous documents al judici com a proves, els missatges extrets del telèfon mòbil de Yeshua, exdirector del portal digital Walla.

Netanyahu està acusat de frau, suborn i abús de confiança en tres casos separats de corrupció, coneguts com 1.000, 2.000 i 4.000. Se li imputa la recepció de regals a canvi de favors i suposats tractes de favor per rebre una cobertura positiva dels mitjans sobre ell i la seva família.

L’actual fase del judici va començar a començaments del passat mes d’abril, amb el testimoni de Yeshua, a qui Netanyahu hauria ofert favors a canvi de cobertura favorable, en el cas 4.000. L’ex-primer ministre podria ser condemnat a diversos anys de presó per aquesta peça.

Netanyahu va haver d’abandonar el poder el passat 13 de juny per una àmplia coalició de vuit partits que es van posar d’acord in extremis per desallotjar-lo del càrrec, que ha ocupat 15 anys, el 12 últims dels quals consecutius (1996-99 i 2009-21).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona