Política

Catalunya prohibeix les corrides de toros a partir del 2012

El Parlament català aprova abolir les curses de braus per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions

El president del govern revela que ha votat contra la prohibició i reclama “moderació i sentit de la responsabilitat a tots”

  • El ple del Parlament ha decidit prohibir les corrides de toros per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions ARXIU.
  • Video: Prop de Camprodon, més de 200 caps de bestiar de lídia pasturen i es reprodueixen des dels anys 90. Són animals criats per lluitar a les places de toros de l'Aragó, Navarra, França o Andalusia, però no fa tant, el 2004, encara ho feien a Girona.

A partir de l'1 de gener del 2012 ja no hi haurà curses de braus a Catalunya. El ple del Parlament ha decidit prohibir les corrides de toros per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions. La ILP antitaurina, doncs, ha acabat prosperant finalment just per la majoria absoluta de la cambra catalana i aquest tipus d'espectacles no es podran celebrar a Catalunya a partir de l'1 de gener del 2012.

D'aquesta manera, la majoria de la cambra s'ha decantat per la prohibició en una votació que era una incògnita per la llibertat de vot que tenien els diputats de CiU i PSC. En el debat durant el ple s'ha constatat que no hi ha hagut apropament de posicions entre els protaurins i els antitaurins.

Minuts després del resultat el president del govern, José Montilla, ha comparegut per deixar clar que aquesta “no ha estat una iniciativa del govern ni dels partits”, i revelar que ell ha votat en contra la prohibició.

En paraules de Montilla: “He votat en contra perquè crec en les llibertats i hagués preferit que la continuïtat o no de les curses de braus hagués respost als hàbits dels catalans i no a una imposició legal”. Dit això, ha assegurat que respecta la decisió del Parlament i rebutja “a aquells que han volgut fer d'aquest debat un termòmetre de les relacions entre Catalunya i Espanya”. I, per tant, ha reclamat “respecte per a una decisió sobirana del Parlament”, així com “moderació i sentit de la responsabilitat per part de tots”.

Aquest és el final d'un camí que es va iniciar amb la presentació d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), per part de grups antitaurins, i amb el suport de 180.000 firmes.

El debat ha aixecat una expectació mediàtica enorme, amb la presència de 14 mitjans de comunicació internacionals a la cambra i més de 300 periodistes acreditats.

Catalunya és, però, la segona comunitat de l'Estat que prohibeix les corrides de toros després que ho fes el parlament canari l'any 1991.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona