Política

Aragonès assegura que l’acord sobre El Prat és “un punt de partida”

El president del Govern insta els crítics amb l’ampliació de l’aeroport a “millorar” el projecte al pla director sense “adhesió ideològica”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha subratllat aquest dimarts que l’acord amb el govern espanyol per ampliar l’aeroport de Barcelona - El Prat és “un punt de partida” sobre el qual es treballarà “amb criteris tècnics”.

Després de l’últim consell executiu fins el setembre, Aragonès ha comparegut davant els mitjans per fer balanç del curs polític i ha indicat que en aquests “71 dies de govern hem agafat la força institucional suficient per afrontar els grans reptes que tenim com a país”.

Així, sobre la polèmica ampliació de l’aeroport ha assegurat que Aena ha entès que l’ampliació passa per un acord mediambiental.

A més, ha convidat els partits i institucions crítiques amb l’ampliació de l’aeroport del Prat a participar de la segona reunió de la taula institucional, que té previst convocar per al setembre, i “millorar” el projecte des del treball del pla director que marcarà la reforma de la infraestructura.

En aquesta línia, Aragonès ha retret als comuns i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que si té propostes millors “les treballin des del consell de ministres”, i a la CUP li ha negat que hi hagi veus discordants sobre el Prat al Govern. “La posició és una sola”, ha insistit.

Amb tot, Aragonès garanteix a tots els crítics que tot es farà “supeditat a les exigències mediambientals”, des del “treball tècnic” i de la mà de la UE.

Brussel·les demana comprovar impacte ambiental

La Comissió Europea (CE) ha indicat aquest dimarts que està al corrent dels plans d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat (Baix Llobregat) i ha recordat que els països de la UE han de comprovar l’impacte ambiental de la construcció de qualsevol gran projecte.

“Hem vist la informació sobre la construcció de les noves instal·lacions a l’àrea de Barcelona”, ha dit en una roda de premsa la portaveu comunitària Vivian Loonela, qui ha recordat que la legislació de la UE obliga a dur a terme estudis d’impacte ambiental “en relació amb els projectes que puguin tenir un impacte sobre les aigües, la terra o els hàbitats naturals”.

A més, ha subratllat que és sobretot responsabilitat de les autoritats nacionals assegurar-se de la “correcta aplicació de la legislació europea en aquests casos”. “Estem veient quina és la situació”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona