Política

JORDI PIBERNAT

ALCALDE D’ANGLÈS

“Fins ara hem treballat en equip i no canvia res”

El nou alcalde, que acaba de substituir Àstrid Desset, recalca que es mantenen els compromisos i els projectes de l’equip de govern

Per als pròxims anys posa en primer pla la millora del municipi, la seva dinamització i el benestar de les persones

Considera que el grup de l’oposició li ha donat un vot de confiança

Mestre d’educació física.
Jordi Pibernat Casas (Sant Joan les Fonts, 1974) és mestre d’educació física. Explica que va entrar en la política local després de considerar que des de l’Ajuntament es podria treballar millor del que es feia en temes de joventut i educació. El 2011 va sortir elegit a la llista del PSC i va restar a l’oposició. A les següents municipals es va presentar per Anglès 2015, grup vinculat a ERC que va pactar amb CiU, amb Desset al capdavant, per fer un govern de coalició. L’experiència va anar bé i el 2019 Pibernat ja va formar part de la llista de Desset (Junts per Anglès), tot i mantenir-se com a independent, ja que no ha militat ni milita en cap partit.
L’Àstrid no podia deixar escapar l’oportunitat i havíem de trobar la manera que pogués marxar
El fins ara primer tinent d’alcalde d’Anglès, Jordi Pibernat, acaba de ser nomenat alcalde, en substitució d’Àstrid Desset, que ha estat nomenada directora de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC).
El va sorprendre el nomenament de Desset?
Mira, t’explicaré una anècdota: poc abans del nomenament, el conseller Puigneró va fer una visita a les obres de la variant i li vam fer broma, a l’Àstrid, dient-li que la visita era una cortina de fum i que en realitat el conseller venia a fitxar-la. Tots estem al cas de la seva vàlua en noves tecnologies i que l’administració oberta era precisament la seva especialitat. I en ser Puigneró el conseller de Polítiques Digitals... I va resultar que sí, que aquell dia Puigneró li va comentar la seva intenció. Calia, però, que la seva marxa no perjudiqués el funcionament de l’Ajuntament.
Va haver de pensar-s’ho molt, per ser el nou alcalde?
Teníem clar que l’Àstrid no podia deixar escapar l’oportunitat i havíem de trobar la manera que pogués marxar. Per substituir-la, els companys van dir que em veien el més ben preparat, amb més experiència i més coneixement de totes les àrees, i bé –sense que soni malament–, no tenia alternativa.
La seva gestió serà de continuïtat, suposo.
Fins ara hem treballat en equip, els objectius són d’equip i tot el que tenim en marxa i tots els compromisos continuen igual, no canvia res. Evidentment, jo no soc l’Àstrid, cadascú té la seva manera de fer.
Caldrà retocar molt el cartipàs?
Una miqueta. Entra un regidor nou; jo assumeixo totes les responsabilitats de l’Àstrid menys la regidoria de Seguretat Ciutadana; seguiré sent regidor d’Educació però traspasso l’àrea de Joventut (que ara portarà la regidora de Serveis a les Persones) i també la feina de comunicació.
Les prioritats en l’acció de govern, quines són en aquests moments?
Hi ha diversos temes oberts. En el pla de mandat hi ha tres potes: manteniment i millora del poble (a curt termini hem de treballar en el clavegueram i en la il·luminació de la via pública); la dinamització (aquí entra el centre d’interpretació de la Burés o el seguiment de les obres de la variant) i servir (abasta tot el que té a veure amb el servei a les persones, des de la gent gran a la biblioteca, passant per la mobilització dels pisos buits o els equipaments esportius).
Com s’organitzarà, en l’aspecte laboral?
Fins ara feia el meu horari a l’escola i la resta del dia el dedicava a l’Ajuntament. Ara treballaré mitja jornada a l’escola i agafaré una dedicació parcial a l’Ajuntament.
En el ple en què es va votar el seu nomenament, l’oposició es va abstenir. Com ho interpreta?
Hi ha hagut sempre bones relacions entre nosaltres i l’oposició. En aquest mandat, gairebé el 90% de les coses les aprovem per unanimitat. L’abstenció l’entenc com un vot de confiança perquè tots els temes que van al ple els parlem prèviament tots plegats, nosaltres escoltem i responem a totes les seves peticions. Hi ha hagut coses que ells han proposat i les hem fet... Interpreto el seu vot com una mostra de voluntat d’entesa. La intervenció que van fer en el ple, que va anar en aquest sentit, em va agradar, va ser com dir “Hem estat treballant fins ara i volem continuar”.
El fet que vostè sigui l’alcalde aquests pròxims dos anys indica que serà cap de llista a les pròximes eleccions?
Fa tres setmanes ni sabia que seria alcalde [riu]. Jo sempre he estat en molts llocs, però sempre en situació de no ser el protagonista màxim. La idea com a grup és que el nostre projecte no s’acaba d’aquí a dos anys sinó que l’hem de continuar. Hi haurà coses que quedaran pendents i d’altres que encetarem, no ens quedarem en la inèrcia per completar aquests dos anys. No sé com ho portaré, això de fer d’alcalde. M’ho he passat molt bé i he fet moltes coses treballant a les àrees de Joventut i Educació, he estat regidor d’Esports, he portat la comunicació... Fins ara he estat molt còmode treballant no ben bé des de l’anonimat, però sí en una segona línia. Segurament em coneixen més els nens que els pares [riu]. Encara no puc dir què passarà.
Li ha donat algun consell, l’exalcaldessa?
Molts! Pensa que hem estat treballant junts sis anys molt intensos, en què han passat moltes coses. Hem quedat que li consultaré tot el que faci falta, però hem d’entendre que ella també té molta feina a situar-se. Consells? Que m’agafi les coses amb calma, que delegui i que confiï en l’equip. Bàsicament és el que ha fet ella i ens ha funcionat. I sé que no tindré massa problemes per fer-li cas en tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona