Política

Aterra a Kabul l’avió que comença l’evacuació d’espanyols i afganesos

L’aparell té una capacitat per a un centenar de persones, que seran personal de l’ambaixada i afganesos que han col·laborat amb l’Estat espanyol els últims anys

L’avió A400 de l’exèrcit espanyol ja ha aterrat a l’aeroport de Kabul per procedir a l’evacuació d’un primer grup de persones de nacionalitat espanyola i de col·laboradors afganesos, segons han informat fonts del Ministeri de Defensa.

L’aparell, que ha sortit aquest dimecres al matí de la base aèria de Dubai, té capacitat per a traslladar més d’un centenar de persones.

El primer grup de repatriació està format per personal de l’ambaixada a l’Afganistan, mitja dotzena de residents al país i ciutadans afganesos.

Un cop embarquin, l’avió tornarà a Dubai per després tornar a l’Estat espanyol, tot i que encara no se sap quan arribarà.

A Dubai hi ha un segon avió militar que també viatjarà a Kabul quan rebi permís des de l’aeroport de la capital afganesa, que segueix controlat per l’exèrcit nord-americà.

L’operatiu espanyol d’evacuació es completa amb un tercer A400 medicalitzat que ha sortit de Torrejón d’Ardoz (Madrid) aquest dimecres en destí Dubai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia