Política

Surt de Kabul el primer grup de repatriats espanyols i col·laboradors afganesos

Un segon avió militar espanyol espera a Dubai l’autorització per volar cap a l’Afganistan

L’Estat envia una tercera aeronau de les forces armades per col·laborar en l’evacuació

L’avió de transport militar de l’Estat que aquest dimecres ha arribat a Kabul per evacuar un primer grup d’espanyols i de col·laboradors afganesos ja s’ha enlairat de l’aeroport de la capital de l’Afganistan de tornada cap als  Emirats Àrabs Units (EAU) amb un grup d’evacuats, segons han confirmat fonts del ministeri de Defensa. L’avió ha sortit de Dubai (EAU) aquest dimecres al matí, segons ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El ministeri d’Exteriors no ha confirmat la xifra d’evacuats que viatgen a bord del primer avió que torna de l’Afganistan.

A Dubai un segon aparell espanyol espera el permís de l’aeroport afganès per volar cap a Kabul.

El govern espanyol ha mobilitzat fins ara tres avions per repatriar el personal de l’ambaixada, ciutadans de nacionalitat espanyola i  col·laboradors afganesos i les seves famílies.

Espanya va enviar a Dubai un primer avió de l’exèrcit dilluns a la nit des de Saragossa i una segona aeronau va sortir dimarts al migdia des de la mateixa base aèria.

La tercera aeronau és un aparell medicalitzat de les forces armades que ha sortit aquest matí de la base de Torrejón de Ardoz (Madrid) cap als EAU “per col·laborar en les tasques de repatriació”, segons ha informat Sánchez.

El president del govern espanyol, que ha seguit des de Lanzarote l’arribada a l’aeroport de Kabul del primer avió en contacte telemàtic amb els ministres d’Exteriors, José Manuel Alberes, i Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que treballen perquè l’operació d’evacuació a l’Afganistan “es desenvolupi amb la màxima seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia