Política

Els talibans reprimeixen una manifestació a favor de la bandera afganesa

Almenys dues persones han mort i diverses han resultat feries en la protesta, a Jalalabad

Després de la mediació dels líders tribals els islamistes han deixat hissar la bandera fins que s’estableixi el nou govern

Els talibans han reprimit aquest dimecres una protesta multitudinària en defensa de la bandera històrica afganesa. Almenys dues persones han mort i diverses han resultat ferides després que els manifestants s’oposessin a substituir la tricolor per la bandera blanca amb la inscripció de la xahada (professió de fe), que representa l’Emirat Islàmic.

La mobilització s’ha produït aquest matí als carrers de Jalalabad, capital de la província de Nangarhar, una de les últimes ciutats que ha caigut en mans de la milícia islamista.

Un veí de la ciutat –que ha demanat l’anonimat- ha explicat a l’agència Efe que “els manifestants volien penjar la bandera nacional tricolor en la vigília [de l’aniversari] de la independència de l’Afganistan de l’Imperi Britànic”.

Segons la mateixa font, els talibans han reaccionat “disparant a l’aire” i, més tard, després de “la mediació dels líders tribals”, els insurgents han acceptat que s’hissés la bandera afganesa “fins que s’estableixi el nou govern” islàmic.

L’agència de notícies afganesa Pajhwok també ha confirmat “protestes a la ciutat de Jalalabad en suport de la bandera nacional” en les que “els talibans han disparat contra els manifestants i han colpejat alguns reporters gràfics”.

En un primer vídeo recollit per l’agència afganesa Pajhwok es veu una gran multitud que recorre els carrers de la ciutat enarborant banderes tricolor.

En unes imatges posteriors s’escolten els suposats trets a l’aire dels talibans i es veuen escenes de confusió.

També s’han produït manifestacions a favor de la bandera afganesa a altres ciutats del país, com Khost, a l’est.

Després de prendre Kabul el passat diumenge, els talibans van mantenir en un principi la tricolor onejant, tot i que a gran part del país els islamistes ja han arriat la bandera afganesa per hissar en el seu lloc la bandera blanca de l’Emirat Islàmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia