Política

El director de la CIA es reuneix en secret amb els talibans a Kabul, segons el ‘Washington Post’

William J. Burns hauria conversat amb el líder del grup, Abdul Ghani Baradar, sobre la possibilitat de mantenir la presència nord-americana a Kabul més enllà del 31 d’agost

Diversos països aliats pressionin Biden perquè posposi la retirada

El director de la CIA, William J. Burns, va mantenir dilluns una reunió secreta a Kabul amb el líder dels talibans, Abdul Ghani Baradar, segons publica en exclusiva el diari The Washington Post.

El rotatiu nord-americà punta que les converses entre l’enviat nord-americà i els talibans haurien tractat sobre l’ampliació de la data límit d’evacuació de les tropes nord-americanes al país, prevista per al 31 d’agost.

L’administració del president Joe Biden està sotmesa a la pressió d’alguns aliats perquè mantingui les tropes a Kabul més enllà del mes d’agost per ajudar a l’evacuació de desenes de milers de ciutadans dels Estats Units i països occidentals, així com d’aliats afganesos desesperats per fugir dels talibans.

Les operacions d’evacuació són molt complexes per la tensa situació a l’aeroport de la capital afganesa, on hi ha milers de ciutadans intentant marxar, i pel control de la ciutat per part dels talibans.

Precisament aquest dimarts hi ha una reunió telemàtica dels líders del G-7 on es preveu que el Regne Unit demani als EUA endarrerir la sortida de les seves tropes del país per poder evacuar tots els afganesos que van col·laborar amb les forces aliades. França, entre d’altres, també han admès que els caldria més temps per evacuar ciutadans de Kabul. L’Estat espanyol ha reconegut, a través de la ministra de Defensa, Margarita Robles, que no podran treure de l’Afganistan a totes les persones que voldrien. “Traurem tothom que sigui possible, però hi haurà gent que s’hi quedarà per raons que no depenen de nosaltres”, com la capacitat de l’aeroport de Kabul o la presa del país per part dels talibans, ha alertat a la Cadena Ser.

Per ara, els talibans sempre han rebutjat públicament allargar la data de la sortida occidental del país. Els fonamentalistes van advertir dilluns a través d’un portaveu que mantenir presència estrangera al país més enllà del 31 d’agost seria creuar “una línia vermella” que comportaria una “reacció”. Mitjans internacionals apunten que els talibans tenen previst fer aquest dimarts, també, una roda de premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries