Política

Aterra a Torrejón un nou vol amb 292 afganesos evacuats per l’Estat

Més d’un miler de refugiats ha demanat asil a Espanya

Un total de 470 persones ja es troben a centres d’acollida de 12 comunitat autònomes

Un total de 292 afganesos han arribat aquest dimecres a la tarda a la base aèria de Torrejón d’Ardoz (Madrid) en un nou vol d’evacuació noliejat pel govern espanyol. També han arribat avui al mateix aeroport militar els 39 refugiats que viatjaven en un avió del Servei Europeu d’Acció Exterior procedent de París.

Els 292 evacuats per l’Estat han sortit aquesta matinada de l’aeroport de Kabul en dos aparells A400M de l’Exèrcit de l’Aire cap a Dubai. En aquesta escala han estat transbordats a un avió d’Air Europa que s’ha enlairat cap a Torrejón d’Ardoz, on han aterrat sobre les sis de la tarda, segons informa el ministeri de Defensa.

Allà els han rebut la titular d’aquest departament, Margarita Robles, i el cap de l’Estat Major de la Defensa (Jemad), l’almirall Teodoro López Calderón.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha fet ressò d’aquest vol a través de les xarxes socials, on ha assegurat que “seguim, sense descans, per portar el major nombre d’afganesos possible”.

Un total de 470 afganesos evacuats per l’Estat ja estan a centres d’acollida del ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a dotze comunitats autònomes.

Sense comptar les persones que han arribat aquest dimecres, per les instal·lacions provisionals de trànsit de la base aèria de Torrejón de Ardoz ja han passat 1.254 persones, de les quals 562 són dones i 692 homes. Del total, 519 són menors d’edat i 735 adults.

També sense tenir en compte aquests últims vols, un total de 1.040 evacuats per l’Estat han sol·licitat protecció internacional o asil, segons dades del ministeri de l’Interior.

Així és el pla d’acollida per als afganesos que sol·liciten asil

Efe

El procediment que ha establert el ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions per als refugiats que demanin asil o protecció internacional a Espanya arrenca amb l’arribada dels repatriats a la base aèria de Torrejón d’Ardoz (Madrid), on romanen una mitjana de 32 hores.  Allà poden formalitzar la sol·licitud d’asil a l’Estat en una cita amb el ministeri d’Interior.

Una vegada finalitza la seva estada en la base, el departament de Migracions els deriva a una plaça d’acolliment d’alguna de les comunitats autònomes, que pot ser un pis o un centre, on romandran entre sis i nou mesos. En aquests espais conviuran amb altres refugiats que hagin sol·licitat la protecció internacional.

Durant aquest temps el ministeri els proporcionarà des de necessitats bàsiques –alimentació, assistència social, psicològica i sanitària- fins a ajudes orientades a la inserció laboral com a classes de castellà. També se’ls ofereix l’escolarització de menors.

En una segona fase, que s’inicia amb l’acceptació de la sol·licitud d’asil i es prolongarà entre un any i mig i dos anys, els afganesos rebran una ajuda econòmica per llogar un habitatge en la mateixa localitat on van ser acollits, de tal forma que no es trenqui el procés d’inclusió.

A més, continuaran rebent orientació social, legal, així com formació professional per a la cerca d’ocupació.

El ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions detalla que aquest pla d’integració és personalitzat i s’avalua de manera contínua amb el refugiat.

El govern va anunciar al maig que invertirà 174 milions d’euros en projectes per construir nous centres d’acollida durant els pròxims tres anys, que augmentaran en més de 5.000 places l’oferta per als sol·licitants d’asil, amb l’objectiu d’aconseguir una xifra total superior a les 15.000 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes