Política

Almenys una dotzena de morts i desenes de ferits en el doble atemptat a l’exterior de l’aeroport de Kabul

Els talibans condemnen “enèrgicament” els atacs i xifren les víctimes en 13 morts i 52 ferits

El Pentàgon confirma que en l’atac han perdut la vida militars nord-americans i civils afganesos

Almenys 13 persones han mort i més d’una cinquantena han resultat ferides en dues explosions a l’exterior de l’aeroport de Kabul, a on havien acudit milers de ciutadans afganesos per intentar sortir del país en algun dels vols d’evacuació internacionals abans de la data límit del 31 d’agost.

El portaveu dels talibans, Sohil Shaheen, ha confirmat que s’han produït dues explosions “a l’àrea controlada controlada pels Estats Units” i ha xifrat les víctimes en 13 morts i 52 ferits.

“Condemnem enèrgicament aquest terrible incident i farem tot el possible per portar els responsables a la Justícia”, ha afegit Shaheen en declaracions difoses per agències locals.

En un missatge a les xarxes socials, el portaveu ha assegurat que “l’Emirat Islàmic està dedicant molta atenció a la seguretat i la protecció de la seva gent, i els cercles malvats seran aturats".

La premsa afganesa eleva el balanç de víctimes dels dos atacs “almenys 15 persones” mortes i més de 60 ferides, d’acord amb fonts hospitalàries. Algunes televisions locals han mostrat imatges de nombrosos cossos sense vida al lloc dels atemptats.

L’ONG italiana Emergency, que té un hospital a Kabul, ha informat que “prop de 60 pacients ferits en l’atac en l’aeroport han arribat fins al nostre centre mèdic”.

El portaveu del Pentàgon, John Kirby, ha confirmat aquesta tarda en un breu comunicat que entre les víctimes mortals i ferits hi ha militars nord-americans, tot i que no ha detallat cap xifra. Així mateix, ha indicat que l’atac ha provocat la mort d’un nombre indeterminat de civils afganesos.

La primera de les explosions s’ha registrat a les 18.24 hores de Kabul, (15.58 hores a Catalunya) prop d’una de les portes de l’aeroport de la capital, segons la cadena de notícies afganeses Ariana News. L’altra detonació s’ha produït al costat de l’Hotel Baron, a la mateixa zona.

Aquest és el primer atemptat que es produeix a la capital afganesa d’ençà que els talibans van prendre el control de la ciutat i de la major part del país el passat 15 d’agost.

De moment es desconeix l’autoria o les característiques de l’atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries