Política

Estat Islàmic reivindica el doble atemptat a Kabul

L’atac ha deixat més de 60 morts i 150 ferits, segons fonts sanitàries afganeses

El Pentàgon adverteix que encara hi ha “amenaces actives” contra l’aeroport, tot i que continuarà l’evacuació

La branca afganesa del grup terrorista Estat Islàmic (EI), que s’autodenomina Estat de Khorasan, ha reivindicat el doble atemptat d’aquest dijous  a l’exterior de l’aeroport de Kabul que ha deixat desenes de morts i ferits, segons un comunicat difós pels seus canals de propaganda a les xarxes, com l’anomenada agència Amaq.

Les dues explosions i el tiroteig posterior han provocat “més de 60 civils afganesos” morts i 150 ferits, segons fonts oficials del sistema de salut citades per mitjans de locals. Les fonts no descarten que la xifra pugui augmentar.

Moltes de les víctimes formaven part de la multitud que intentava entrar al recinte aeroportuari per pujar a algun dels vols d’evacuació internacionals.

L’Exèrcit dels EUA ha confirmat que almenys 12 militars nord-americans han mort i 15 més han resultat ferits en el doble atemptat i un atac armat.

El Pentàgon ha advertit que encara hi ha “una sèrie d’amenaces actives” contra l’aeroport de Kabul. El cap del Comandament Central dels EUA (Centcom), el general Kenneth McKenzie ha apuntat que aquestes amenaces poden anar des d’un possible atac amb coets a un atemptat amb cotxe bomba.

McKenzie ha confirmat que malgrat el doble atemptat els EUA continuaran amb l’operació d’evacuació a Kabul i ha descartat enviar tropes addicionals al país asiàtic. “Tenim el que necessitem per protegir-nos”, ha assegurat.

“Tot i l’atac, continuem la missió”, ha remarcat el general en ser preguntat per si l’atac ha alterat els plans per culminar l’evacuació i la retirada d’Afganistan el proper 31 d’agost.

El militar ha detallat que actualment hi ha 5.000 persones a l’interior de l’aeroport a l’espera d’embarcar en algun dels avions d’evacuació. El general ha recordat que les últimes dues setmanes s’ha evacuat de Kabul prop de 90.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries