Política

Catalunya acollirà almenys 136 afganesos evacuats de Kabul

Els primers refugiats són 74 homes i 62 dones, 62 dels quals menors d’edat

Un total de 1.108 persones ja han estat derivades des de Torrejón a centres d’inclusió del ministeri arreu de l’Estat

Catalunya acollirà almenys 136 refugiats afganesos arribats a l’Estat espanyol en el marc de les operacions d’evacuació de l’exèrcit espanyol i les forces internacionals, segons l’actualització d’aquest divendres, a la que falta sumar els vols que encara han d’aterrar avui a Torrejón de Ardoz.

Del les 2.058 persones que han desembarcat a les instal·lacions provisionals de trànsit de la base aèria madrilenya, 1.641 ho han fet en el marcat dels contingents evacuats per l’Estat i la resta en avions del servei exterior europeu o dels Estats Units. D’aquest total, 1.131 són adults i 927 menors d’edat; 1.084 homes i 974 dones.

Fins aquest migdia s’ha derivat 1.108 persones acollides per l’Estat a centres d’inclusió distribuïts arreu del territori, segons ha informat aquest divendres el ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Castella i Lleó (146) i Catalunya (136) són els dos territoris que acolliran més refugiats. Andalusia rebrà un total de 108 refugiats; l’Aragó, 100; Astúries, 32; el País Basc, 85; Madrid, 82; Múrcia, 70; Navarra, 63; Castella-La Manxa, 61; el País Valencià, 59; Cantàbria, 42; Galícia, 36; Extremadura, 18; La Rioja, 18, i  les Illes Balears, 3. El total de derivacions registrades fins a les migdia inclou 41 persones el destí final de les quals encara no consta a la base de dades d’Inclusió. El govern espanyol preveu que al llarg del dia es puguin transferir 5 persones més.

En el cas del Principat, 73 persones han estat derivades a centres de les comarques barcelonines,  48 a Girona i 15 a Tarragona, tot i que les xifres podrien augmentar en les pròximes hores. Dels refugiats que aniran a Catalunya, 74 són homes i 62 dones. Del total, 62 són menors d’edat, el 45,6%.

A Barcelona arribaran 36 homes i 37 dones, entre ells 34 menors. A Girona són 28 homes i 20 dones, incloent-hi 23 menors, i a Tarragona hi haurà 10 homes i 5 dones, entre els quals 5 menors.

Segons l’Executiu espanyol, el temps mitjà d’estada a les instal·lacions provisionals de trànsit a Torrejón és de 37 hores, que es redueix a 32 hores en el cas del contingent espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes