Política

Llancen més coets contra l’aeroport de Kabul abans del final de les evacuacions

Les forces dels EUA asseguren haver frustrat un atac amb míssils

Augmenten a 10 els morts per l’impacte d’un projectil diumenge en una casa propera a l’aeroport

Kabul ha patit aquest dilluns nous atacs que tenien com a objectiu l’aeroport de Kabul, quan queden poc més de 24 hores perquè acabi el termini per a la retirada total de les forces internacionals de l’Afganistan i les evacuacions.

La branca afganesa del grup terrorista Estat Islàmic (ISIS-K) ha reivindicat el llançament de diversos projectils cap al recinte aeroportuari disparats a primera hora del dia des de la part posterior d’un vehicle.

Les tropes dels Estats Units d’Amèrica (EUA) a l’Afganistan han afirmat haver frustrat un atac amb cinc coets contra l’aeroport de Kabul, segons ha informat aquest dilluns el Pentàgon.

El subdirector de Logística de l’Estat Major, el general Hank Taylor, ha explicat aquest dilluns al matí cinc míssils han estat disparats contra l’aeroport de la capital afganesa.

“Les forces militars dels EUA han utilitzat amb èxit mesures de protecció de força per avortar aquest atac”, ha indicat.

Taylor va detallat que tres dels coets han caigut al costat de l’aeroport i dos més han estat interceptats pel sistema de defensa antiaèria de la força nord-americana a l’aeroport, sense ocasionar víctimes.

El portaveu del departament de Defensa, John Kirby, ha apuntat que els efectius dels EUA que segueixen a l’Afganistan, en la missió de protecció de l’aeroport, operen sota la presumpció que necessiten estar preparats per a “amenaces potencials futures”.

Kirby ha insistit que el nivell d’amenaça és “real”, “actiu” i “específic” davant un possible atac del grup terrorista Estat Islàmic (EI).

Els atacs d’avui tenen lloc després que la ciutat patís ahir diumenge dues explosions en zones properes a l’aeroport, una per l’atac d’un dron nord-americà contra un vehicle en el que viatjaven suposats membres d’ISIS-K i una altra per l’impacte d’un coet contra una casa.

La xifra de víctimes d’aquest segon incident s’ha elevat avui a 10 morts i cinc ferits, la majoria nens, segons l’últim balanç que han fet fonts properes als fets.

Un dirigent de l’àrea de Khawaja Bughra de Kabul, on es va produir el succés,  Hazrat Shah, ha explicat que la xifra víctimes menors d’edat és tan alt perquè “la família tenia alguns convidats a casa” quan el coet hi va impactar.

El portaveu talibà Bilal Karimi ha situat en set el total de morts per aquest atac, si bé ha puntualitzat que no han finalitzat “la investigació” del succés.

Segons fonts talibanes consultades per l’agència Efe, les víctimes civils es van produir per l’impacte d’un dels projectils llançats contra l’aeroport, i no tenen relació amb el bombardeig d’un avió no tripulat nord-americà contra un vehicle on suposadament viatjava un terrorista suïcida.

S’alenteix el ritme de les evacuacions

Agències

Els EUA han evacuat 1.200 persones de l’Afganistan en les últimes 24 hores, una xifra que confirma l’alentiment respecte de jornades anteriors, a un dia del final de la missió al país centreasiàtic, segons ha indicat aquest dilluns un alt funcionari de la Casa Blanca.

La xifra de 1.200 evacuats és molt de menor a la de 2.900 del diumenge i 6.800 del dissabte.

El dijous tretze soldats nord-americans van morir i divuit més van resultar ferits en un atemptat reivindicat per l’EI contra l’aeroport de Kabul, en el qual van morir i van resultar ferits desenes d’afganesos.

Washington es prepara per a culminar com a més tard demà dimarts l’evacuació i la retirada de tropes de l’Afganistan, després de vint anys de guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona