Política

La Moncloa descarta modificar el delicte de sedició aquest any

El govern espanyol assegura que la seva prioritat és complir amb els compromisos del Pla de Recuperació

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, que quan s’elaborin els futurs plans normatius ja es veurà si s’hi inclou aquesta reforma

El govern espanyol no preveu impulsar cap reforma del Codi Penal relacionada amb els delictes de rebel·lió i sedició en els pròxims quatre mesos perquè la seva prioritat és complir amb els 50 compromisos adquirits amb Brussel·les al Pla de Recuperació Econòmica.

Així ho ha assegurat aquest dimarts el ministre de Presidència, Félix Bolaños, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en la qual ha informat que abans que finalitzi l’any tenen previst aprovar 144 normes, entre les quals les noves lleis d’habitatge, ciència i reforma laboral.

“Entenem que en aquests quatre mesos no és prioritari abordar aquesta modificació del Codi Penal”, ha considerat Bolaños. El titular de Presidència ha apuntat que més endavant, quan s’elaborin els futurs plans normatius, ja es veurà.

Ha insistit que la prioritat del govern ara és la recuperació econòmica i social del país. I intentar que el creixement econòmic que s’espera es tradueixi en benestar per a tots els espanyols. “Que ningú quedi enrere, que [el creixement] arribi a tothom”, ha dit.

Entre els projectes de llei que l’executiu espanyol té previst aprovar, el ministre ha esmentat el de formació professional, el de creació i creixement d’empreses i el de la cinquena generació de les telecomunicacions (5G), així com el desenvolupament normatiu de la llei educativa.

Ha explicat també que el Consell de Ministres ha aprovat l’informe d’avaluació del pla normatiu de 2021, que inclou aquestes previsions per a la resta de l’any, al costat de l’informe de 2020. D’aquest últim, ha destacat que se n’ha complert ja el 87%, amb 316 normes, quan a 31 de desembre el compliment era del 65%, en un any marcat per la imprevista pandèmia, que va incloure 59 normes relacionades amb la Covid.
“Són una agenda social i econòmica per a la recuperació justa”, ha subratllat el ministre sobre el paquet d’iniciatives legislatives previstes fins a final d’any.

En una nota de premsa, el ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica detalla que de les 144 iniciatives previstes, sis seran projectes de lleis orgàniques, 28 de lleis ordinàries i 110 seran decrets.

Així mateix, el ministeri indica que el 87% de compliment del pla normatiu de 2020 inclou la suma del 51% que correspon a decrets que ja estan tramitats i al 36% dels que es troben en execució.

Pel que fa a les normes que tenen l’origen en la transposició de directives europees incloses en el pla de l’exercici anterior, queden pendents dotze, que suposen el 31% de les previstes per a l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES