Política

Tots Som Sils va a l’oposició i deixa el govern en minoria

Jordi Boada (TSS) diu que no vol ser “la crossa de ningú”, critica la falta de confiança i la presa de decisions sense consultar-lo

El govern (Junts - ERC) ho lamenta i deixa la porta oberta per reconduir-ho

L’equip de govern de Sils liderat per l’alcalde Eduard Colomé (Junts, 4 regidors) amb el suport de Fem+Sils-AM (vinculats a ERC, 2) es queda en minoria. L’únic regidor de Tots Som Sils, Jordi Boada, que ara fa un any també es va incorporar a la coalició i garantia la majoria absoluta, ha decidit passar a l’oposició. A l’oposició hi ha tres altres forces representades: Independents de la Selva (4), Sils en Comú (1) i PSC (1).

Boada assumia fins ara la regidoria d’Obres, Serveis i Via Pública. Justifica la seva decisió per una “manca de confiança en el govern, actuacions que trepitgen gestions en curs” i preses de decisió sense consultar-lo.

“És un cúmul de coses; no som la crossa de ningú, vam entrar en el govern pel bé del poble, per treballar en equip, i ens trobem amb una manera de fer molt unipersonal; sembla que no s’accepta que puguem ser crítics”, resumeix Boada, sense voler entrar en més detalls. A la pregunta de si aquest pas pot ser el preludi d’un canvi de govern a Sils, respon que no vol “entrar en guerra” amb ningú i que seguirà parlant amb tothom.

L’alcalde, Eduard Colomé, discrepa de les crítiques del seu exsoci de govern però valora el trencament amb “tristesa i preocupació, tot i respectant la decisió”. “TSS és un grup que sempre ha marcat molt criteri propi, i possiblement els ha costat adaptar-se a un govern de coalició. Amb tot, he treballat a gust amb ell; entenc que hi hagi pogut haver equívocs i friccions, però hauria preferit que n’haguéssim parlat i no ens n’han deixat l’opció. Espero que seguirem defensant les mateixes idees amb aquest grup, buscarem complicitats com sempre hem fet amb ells i amb les altres formacions; perquè un bloqueig seria bloquejar el municipi”, diu l’alcalde.

En la mateixa línia, Mei Puig (Fem+Sils) lamenta la decisió de Boada i li agraeix la gestió. “Aquestes tres forces érem les candidatures del canvi en les últimes eleccions i anàvem totes tres molt alhora.” Afegeix que la seva formació continuarà ferma amb el compromís del govern municipal, allargant la mà i “confiant que es pugui reconduir la col·laboració amb TSS”. Puig afegeix que la pandèmia i la multiplicació de reunions telemàtiques, amb menys diàlegs cara a cara, possiblement tenen a veure amb aquest trencament.

Vot fragmentat i canvi de govern el 2019

Vuit candidatures es presentaven a les eleccions a Sils el 2019, i sis van obtenir representació. L’acord entre Junts i ERC tot i governar en minoria va posar fi a 12 anys a l’alcaldia de Martí Nogué (IdSelva). Al cap d’un any es va afegir a la coalició Tots Som Sils. Ara, però, i coincidint amb l’entrada en la segona meitat del mandat, aquesta formació fa marxa enrere i torna a deixar el govern de Sils amb sis regidors contra set a l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona