Política

Vicepresidència nega que hi existís un acord verbal amb Aragonès perquè la delegació a la taula de diàleg fos només “de govern”

Junts considera que el president “no els pot obligar” perquè no hi havia “cap entesa verbal ni escrita”

Fonts de vicepresidència subratllen que s’“ha complert l’acord” i defensen que la delegació

La Vicepresidència del govern, dirigida per Jordi Puigneró, ha desmentit aquest dimarts que existís un acord escrit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè la delegació catalana a la taula de diàleg amb el govern espanyol la formessin únicament membres del govern.

El president, Pere Aragonès, ha defensat aquest migdia que hi ha hagut dos acords al respecte. El primer, escrit al maig entre ERC i Junts –que va permetre la investidura- no limitava la participació a la taula als membres de govern. Però Aragonès defensa que al juliol va tancar un “acord verbal” amb JxCat on concretava que la composició havia de ser “de govern”.

Per contra, el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha negat que existís aquest pacte, ni verbal ni escrit. Fonts de Vicepresidència han explicat a l’ACN que tot i que era la “voluntat” d’Aragonès que la negociació fos “de govern a govern”, aquesta condició no es va arribar a plasmar mai en cap acord. Així, remarquen que “no pot obligar l’altra part de la delegació” a complir-la.

Les mateixes fonts subratllen que Junts “ha complert l’acord” assolit amb ERC. Des de la conselleria de Puigneró han argumentat que la delegació proposada –amb el propi vicepresident, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Míriam Nogueras-, és “de primer nivell” i “amb ferro polític”. Així, asseguren que “compleixen l’acord” tancat amb ERC per a la investidura d’Aragonès.

Dirigents de Junts han recordat que el pacte escrit no limitava la participació a la taula de diàleg només a membres del govern, sinó que simplement explicitava que s’hi havia de representar la pluralitat de l’independentisme.

La delegació catalana a la taula de diàleg ha tornat a enfrontar ERC i Junts i ha tensat el govern quan només falten 24 hores per la “represa” de la negociació amb l’Estat. A hores d’ara, la part catalana només comptarà amb 3 membres d’ERC: Aragonès, Laura Vilagrà i Roger Torrent, a l’espera de si Junts hi proposa algun nom “de govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes