Política

La CUP aposta per la mobilització al carrer per forçar la negociació del referèndum i l’amnistia

Riera consiera que la taula de diàleg va ser un “fracàs” i que no s’esgotaran els dos anys de marge pactat amb ERc: “Hi haurà caixa o faixa molt abans”

Condiciona el suport als pressupostos a un gir cap a esquerra i un full de ruta

La CUP manté el marge de dos anys a la taula de diàleg, tal com consta a l’acord d’investidura de Pere Aragonès. Ara bé, els anticapitalistes creuen que no caldrà esgotar el termini: “Els fets faran que sigui caixa o faixa molt abans”. Així s’ha expressat el diputat de la CUP-NCG Carles Riera, en una entrevista aquest divendres a TV3, on ha titllat la reunió de dimecres de “fracàs i despropòsit absolut”. Segons ha argumentat, la trobada entre el Govern i la Moncloa va “reforçar” la representació de l’Estat i va “afeblir” la posició de l’independentisme i de l’executiu d’Aragonès. En aquest sentit, Riera defensa que cal crear les condicions per forçar l’Estat a una negociació “efectiva i útil”.

Riera ha interpel·lat Aragonès per constatar-li que la taula de diàleg tal com està plantejada “no funciona” i que, per tant, “cal tirar per una altra banda”. Pel diputat, això passa per “recuperar la mobilització al carrer” iniciant “un nou cicle de lluita social”, i no per entrar “en un fase d’estabilització”.

El diputat de la CUP ha condicionat l’aprovació dels propers Pressupostos de la Generalitat al fet que el Govern estigui disposat a fer un “gir a l’esquerra” que impliqui atendre les “urgències socials” i també un full de ruta que inclogui un referèndum d’autodeterminació

“Per entrar a negociar els Pressupostos primer hem de tenir una proposta”, ha precisat abans d’assegurar que el conseller d’Economia, Jaume Giró, encara no ha fet arribar a la CUP cap proposta concreta.

Una vegada la CUP la tingui, llavors valorarà si el Govern “desitja complir els acords d’investidura per atendre les urgències socials en matèria d’habitatge, salut, ordre públic, i també un canvi en polítiques estratègiques”, per exemple “en la lluita contra el canvi climàtic”.

Riera ha advertit que això és incompatible amb “projectes especulatius” com els de “l’ampliació de l’aeroport de Barcelona, el suport al Circuit de Catalunya, o els Jocs Olímpics d’Hivern”.

“Si la CUP aprova els Pressupostos serà una bona notícia per al país -ha explicat- perquè voldrà dir que es compleix el gir cap a l’esquerra, que estarem canviant el model energètic, i que hi ha un full de ruta de confrontació amb l’Estat”.

Com a resum, Riera ha subratllat que “si ens presenten uns comptes que incloguin els mínims que reclamem i hi ha un canvi de model, els donarem suport”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona