Política

Junqueras, obert a pactar l’estratègia exterior

El líder d’ERC avisa que la comunitat internacional reclama la participació a la taula

El líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va assegurar ahir que estan “oberts” a coordinar l’estratègia internacional de l’independentisme amb Junts per Catalunya. Així, el líder republicà allarga la mà a l’expresident i eurodiputat Carles Puigdemont per pactar l’acció dels seus partits i “construir més complicitats” a l’exterior.

Ara bé, Junqueras va delimitar les seves línies vermelles per arribar a acords sobre la política exterior. A ERC insisteixen que ells busquen “el reconeixement de les democràcies occidentals”. Un matís amb el qual, un cop més, es desmarca dels contactes mantinguts per l’entorn de Puigdemont amb algunes personalitats russes. A més, Junqueras va instar els de Junts a participar activament a la taula de diàleg per recollir més suports externs a la causa catalana. “La independència de Catalunya només serà possible amb el reconeixement d’aquesta comunitat internacional que ens demana que participem de manera sincera en el procés de negociació”, va remarcar ahir en declaracions a l’ACN des de Bastia, a Còrsega. Amb tot, Junqueras mostra voluntat per construir consensos també en el camp internacional: “Per nosaltres, no quedarà.”

Còrsega va ser escenari ahir de la conferència anual de l’Aliança Lliure Europea (ALE), partit europeu que engloba formacions en defensa de l’autodeterminació i on s’integra ERC. Aquest any els participants van debatre el paper que tindran les nacions sense estat a l’Europa que ara reflexiona sobre el seu futur. “Europa ha de saber que estem disposats a tornar a la presó si la nostra causa no s’escolta, si els nostres ciutadans no tenen dret a votar”, va alertar Junqueras durant la seva intervenció a l’acte.

Per això, el republicà va exigir a les institucions de la Unió Europea que moguin fitxa i donin una resposta “democràtica” als ciutadans que, com els catalans, es pronuncien “de manera repetida, democràtica, pacífica i majoritària” a les urnes per demanar un nou model institucional, una nova república” al club europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona