Política

Colau nega que es tanqui la plaça Sant Jaume per evitar una xiulada

L’alcaldessa acusa JxCat de mentir i voler “confrontació”

Assegura que es manté que els vehicles dièsel amb distintiu groc no puguin entrar a Barcelona el 2022

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha negat que es tanqui la plaça Sant Jaume per evitar una xiulada i ha acusat JxCat de mentir i buscar la “confrontació”. En declaracions a Ràdio 4 i La2, ha explicat que hi assistiran 600 persones que tenen reserva prèvia i que es perimetrarà la zona com en la resta d’activitats. Ha recordat que el pregó es fa sempre al Saló de Cent i que el que hi haurà a Sant Jaume és el Toc d’Inici, que es recupera. Per això, veu “realment trist” que Junts vulgui “fer polèmica de tot i ho faci mentint sobre la festa major”. A més, ha dit que des del grup s’està “incitant” perquè es produeixin aquests “boicots”.

D’altra banda, manté prohibir l’entrada als vehicles dièsel amb distintiu groc a partir del 2022.

L’alcaldessa ha reiterat les seves crítiques cap a l’actuació d’Aena pel plantejament de l’ampliació de l’aeroport del Prat i s’ha mostrat enfadada pel fet que es demanin sacrificis a la ciutadania i després es plantegin projectes com aquest. L’alcaldessa ha fet una crida a totes les administracions a seure i planificar els reptes de futur per donar compliment a la reducció d’emissions i apostar per la “nova economia”.

Sobre l’aeroport, ha alertat que hi ha interessos econòmics “que seguiran pressionant”. Pel que fa al projecte de Ciutat Aeroportuària, ha dit que el que calen són “projectes de la nova economia” i ha assegurat que els darrers informes sobre canvi climàtic deixen clar que el desenvolupament “especulatiu” no hi té cabuda. “La cultura del pelotazo’ ja no dona més de si”, ha manifestat.

Es mantenen els plans de la ZBE

Sobre la Zona de Baixes Emissions (ZBE), ha assegurat que es mantenen els plans perquè l’1 de gener de 2022 els vehicles dièsel amb distintiu groc no puguin entrar a la ciutat. Tot i això, ha recordat que la ZBE no és un projecte només de Barcelona i que per això fa falta que totes les administracions implicades seguin per “veure els tempos i les condicions en què avancen les mesures”. Tot i això, ha insistit que per ella l’objectiu és aquest i s’ha de seguir “avançant” en aquest camí.

En aquest sentit, ha criticat que la “paràlisi” de la Generalitat està impedint avançar en temes necessaris i que afecten tot el país. En ser preguntada sobre el peatge urbà, ha afirmat que no està programat però que és una de les possibles mesures que de forma coordinada “s’ha de valorar”.

En clau estatal, ha insistit que el tema de l’habitatge i la regulació dels lloguers és “irrenunciable”. Ha afegit que no contempla que el PSOE “falli” als seus votants i ha augurat que si no es compleix aquest compromís hi haurà “conflictivitat social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES