Política

Joan Laporta

Expresident del Barça

“Em presento per vocació de servei al país”

¿Es presenta a les eleccions perquè té una necessitat de continuar tenint una imatge pública? Quina part d'ego personal hi ha en la decisió?

L'únic element que hi ha és el d'estimació cap al país, de sentit de la responsabilitat. Fer aquest pas és allò que s'hauria de plantejar tot català: què pot fer pel seu país? I no esperar què és el que el teu país farà per tu. Aquesta és la motivació. Em presento per vocació de servei al país, per fer que aquest país funcioni millor.

¿Hi ha qui ha intentat que no es presentés?

Sí. Però penso que la majoria dels que m'han recomanat que no ho fes ho han fet des de la bona fe. Perquè és un pas complicat i tots plegats, els que encapçalem el projecte, potser viuríem millor sense fer-lo. Però ens estan matant Catalunya i hem de reaccionar. Si no, cada cop anirem pitjor. Al Parlament li cal contingut polític i una capacitat de prendre decisions que ara no té.

¿La seva gestió al Barça influirà en la campanya?

En qualsevol cas, n'estic molt satisfet i orgullós. He contribuït a fer el millor Barça de la història. I alguns valors dels que hem aplicat al Barça són extrapolables a la política.

La gestió econòmica, en canvi, està sent discutida.

Ho trobo ridícul. Jo estic orgullós d'haver contribuït al Barça més universal, més solidari i millor de la història. Quant a la nostra gestió, com deia fa pocs dies Xavier Sala i Martín, em sembla que és incontestable. Qualsevol altra interpretació resulta tendenciosa.

¿Sandro Rossell és menys catalanista que vostè?

No entraré a fer cap competició de catalanisme amb ningú. Només puc respondre dels meus actes i decisions, i ara la meva decisió és fer el salt cap a la política perquè vull millorar les condicions de vida d'aquest país i dels que hi viuen.

Què els diria a aquells que pensen que el salt del futbol a la política és massa complicat?

Ja els ho

diré més endavant. És possible que tinguin raó. Però a la vida cadascú fa el que creu que ha de fer en determinats moments. I no crec que sigui incompatible haver dirigit el Barça amb fer el salt a la política. El Barça és la institució esportiva més important de Catalunya, i de la manera que nosaltres l'hem dirigit em sembla que ha quedat clar que hi hem aplicat els valors de catalanisme amb els quals m'havien educat a casa. El Barça més catalanista de la història és el que jo he presidit, i ho dic amb orgull. Penso que aquest és el camí perquè el Barça continuï essent allò que en diuen més que un club, que no és un simple eslògan, sinó que vol dir moltes coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA