Política

El govern espanyol diu que el referèndum només serviria per “cronificar el conflicte”

Vehí recorda a Bolaños al Congrés que el 80% dels catalans aposten per votar el seu futur polític

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha insistit aquest dimecres en la negativa del seu govern al referèndum d’autodeterminació per a Catalunya perquè al seu entendre només serviria per “cronificar el conflicte” i sempre deixaria una part que “no estarà conforme” amb el resultat. Per contra, segons Bolaños, el seu govern aposta pel “diàleg” com a “via d’entesa” i per trobar “solucions al problema polític que existeix a Catalunya” on “a més d’independentistes hi ha divisió entre els que aposten pel diàleg i els que no”.

Bolaños ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la diputada de la CUP Mireia Vehí, que ha recordat les dificultats de fer funcionar la taula de diàleg en el moment en què hi ha “una situació repressiva dura” amb la detenció de Puigdemont, CDR acusats de terrorisme sense proves, un judici a la mesa del Parlament i el recurs de la Fiscalia a l’absolució de Tamara Carrasco.

Segons Vehí, en la mesura que el govern espanyol sosté que no pot actuar davant la magistratura, sí que ho pot fer a nivell polític, per exemple, tramitant la Llei d’amnistia i permetent el referèndum. Segons Vehí, l’única divisió que hi ha a Catalunya és entre els que volen referèndum i els que no, i els que el volen són el 80%.

“El diàleg es diu referèndum i amnistia, i si ens respon amb la Constitució i els seus límits permeti’m que li digui que utilitzen la Constitució com una goma per als bancs, i com una barra de ferro per als drets dels pobles”.

En la seva resposta, el ministre ha preguntat si el projecte polític de la CUP és portar Catalunya a la situació del 2017, i l’ha emplaçat a fer “un pas endavant” i ser conscient que cal “dialogar”.

“Clar que hi haurà problemes, però els abordarem amb més diàleg i capacitat d’acostament”, ha dit abans de recordar una enquesta de La Vanguardia que diu que un 80% dels catalans volen una solució acordada.

“Escoltin aquesta majoria dels catalans, perquè si no en algun moment la majoria dels catalans els deixarà d’escoltar a vostès”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes