Política

Junts demana a la CUP que no llenci “propostes llancívoles” sense acord previ: “No és moment de fixar una data

Jordi Sànchez diu que la primera persona que ha d’assumir la realitat d’un govern de coalició és el president

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha defensat que “ara no és moment” de fixar una data per a un referèndum i s’ha dirigit a la CUP per demanar-li que “deixi d’utilitzar propostes llancívoles contra l’adversari polític electoral simplement per marcar perfil”. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Sànchez ha dit que no es pot plantejar una proposta com aquesta sense acord previ entre els actors independentistes. D’altra banda, ha fet referència a la “cultura de coalició” que ha estat present en el debat entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i Junts. “La primera figura que ha d’assumir la realitat d’un govern de coalició és el president”, ha defensat.

Jordi Sànchez ha defensat que els acords de legislatura no expliciten posar una data al referèndum i ha demanat als anticapitalistes que siguin “responsables” i “preservin” els acords. “Si els acords han de mutar, que mutin després d’un recorregut compartit. Què hi ha de diferent cinc mesos després que ho justifiqui?”, ha afegit. A més ha preguntat si un segon referèndum no acordat amb l’Estat serviria per repetir el mateix que l’1-O.

Pel que fa a la taula de diàleg, el secretari general de Junts manté que no canviarà la seva proposta de noms per a la delegació catalana, encara que el president Aragonès hagi dit que només en poden format part membres del Govern. “Qui vol negociar no pot imposar els noms dels interlocutors. Creiem imprescindible que els integrants no siguin exclusivament membres del Govern”, ha insistit.

Sànchez creu que hi ha una “incapacitat” per treballar en cultura de coalició però no només a la Generalitat sinó també a Madrid, al País Valencià i en altres llocs on governa aquesta fórmula. Però també ha assenyalat que “la primera figura que ha d’assumir la realitat d’un govern de coalició és el president”. “Amb un lideratge fort i assumint una cultura de coalició, es pot permetre avançar”, ha conclòs.

Preguntat per la visita del rei per inaugurar el Saló de l’Automòbil avui la vigília de l’aniversari de l’1-O, el dirigent de Junts ha considerat que Felip VI no hauria d’haver vingut a Barcelona aquest dijous i ha tornat a demanar que es disculpi pel seu discurs del 3 d’octubre de fa quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes