Política

Malestar a JxCat amb la CUP per una resolució “inútil” que amenaça Borràs

Junts avisa que podria conduir a una inhabilitació de la presidenta del Parlament, Laura Borràs

La proposta de resolució impulsada per la CUP en la qual es reclama un referèndum d’autodeterminació per abans que acabi la legislatura ha generat malestar a JxCat, que la considera un gest “inútil” que podria conduir a una inhabilitació de la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

El ple del Parlament votarà aquesta tarda a partir de les 16:00 hores les propostes de resolució del debat de política general presentades pels grups parlamentaris, una de les quals ha generat polèmica, ja que en aquesta la CUP reclama celebrar un referèndum abans que acabi aquesta legislatura.

La proposta no té cap possibilitat de prosperar, ja que tant ERC com JxCat se n’han desmarcat, però la seva mera admissió a tràmit pot tenir conseqüències judicials, ja que tant Vox com Ciutadans han anunciat accions legals, mentre que el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha considerat “il·legal” la iniciativa perquè excedeix les competències de la cambra.

Després que la Mesa del Parlament -amb el suport de la majoria independentista i el rebuig dels dos membres del PSC- admetés ahir a la nit a tràmit la resolució, els socialistes presentaran una petició de reconsideració per revocar aquesta tramitació, que podria contravenir les indicacions del Tribunal Constitucional.

Fonts de JxCat consultades per Efe consideren que, encara que la CUP decidís a última hora retirar la seva proposta en no tenir cap altre suport, “el mal ja està fet” perquè la Mesa va aprovar ahir dimecres la seva admissió a tràmit.

I això, després que Vox i Ciutadans hagin anunciat accions legals, situa en una posició de risc tant Borràs com els altres membres independentistes de la Mesa: Alba Vergés i Rubén Wagensberg (ERC), Aurora Madaula (JxCat) i Pau Juvillà (CUP).

Des de Twitter , el diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha carregat obertament contra la CUP en denunciar que Borràs i Madaula “es juguen la inhabilitació” per una qüestió de “pur infantilisme i partidisme polític”.

“Per una proposta de resolució que parla d’un referèndum que no es farà, que l’independentisme votarà dividit, que no prosperarà i que enterra l’1-O. Un gest estúpid i inútil perpetrat per aquells que després s’omplen la boca parlant de desobediències. Vergonya”, ha afegit.

El missatge de Francesc de Dalmases ha estat compartit a la mateixa xarxa social per la pròpia Aurora Madaula, secretària segona de la Mesa del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona