Política

Puigneró augura “una nova victòria” de Puigdemont a Europa

El vicepresident garanteix que el Govern de coalició té “una salut de ferro” i afirma que les tensions són “normals”

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha augurat que es viurà “una nova victòria” a Europa amb la vista a Sàsser sobre l’euroordre contra Carles Puigdemont. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ Puigneró ha assegurat que l’expresident de la Generalitat “esquerda les estructures de l’Estat”, com la monarquia i la justícia, i ha dit que confia que aquest dilluns es vegi “justícia europea”. “De moment, Europa 4, Espanya 0”, ha afegit Puigneró, que ha dit que si ell fos l’Estat s’ho “començaria a pensar per no perdre per golejada”. D’altra banda, el vicepresident també s’ha referit a l’estabilitat de l’executiu i ha garantit que el Govern té “una salut de ferro”.

Segons el vicepresident, les tensions són “normals” en una coalició i ha dit que estan demostrant que saben separar el procés polític de l’acció diària del Govern. De fet, Puigneró ha assegurat que està funcionant “molt millor” que l’executiu de l’Estat, també amb discrepàncies internes.

Puigneró ha explicat que es treballa perquè el Govern acabi la legislatura unit i complint l’acord tancat. El vicepresident ha circumscrit les tensions a una diferent estratègia per arribar a la independència i ha remarcat que això “ve de la passada legislatura” i “va més enllà del Govern”.

Taula de diàleg

D’altra banda, Puigneró manté que és “inadmissible” que se’ls veti la seva delegació a la taula de diàleg. El vicepresident ha avançat que durant les properes setmanes “segurament es parlarà” de la banda catalana de la negociació, però ha remarcat que el que no pot ser és que “la condició” per al diàleg sigui que “els altres decideixin els representants” de Junts.

“Prevaricació d’Estat”

El vicepresident també s’ha referit a les paraules de líder del PP, Pablo Casado, que durant la convenció dels populars d’aquest cap de setmana a València va fer proclames a favor d’empresonar Puigdemont i va assegurar que cal aplicar la llei però que “si no serveix se n’ha de fer una altra”. Per a Puigneró aquestes declaracions són “prevaricació d’Estat” i ha lamentat que amb el PP es demostri que alguns no només “són incapaços de canviar l’Estat” sinó que “van enrere com els crancs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries