Política

Fernández, sobre els crits a favor d’empresonar Puigdemont de la convenció del PP: “S’ha de tenir la pell menys fina”

El dirigent del PP català nega un apropament a la ideologia d’ultradreta per apropiar-se les tesis de Vox

El diputat popular demana “ser prudent” i esperar a una decisió definitiva abans de valorar la compareixença del president a Sàsser

El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha considerat que no s’hauria de donar “cap tipus d’importància” a les proclames que es van sentir a la convenció nacional del PP d’aquest cap de setmana a favor d’empresonar l’eurodiputat de Junts i 130è president de la Generalitat Carles Puigdemont .

“La gent ha de tenir la pell una mica menys fina”, ha afirmat aquest dilluns el líder popular en roda de premsa. Fernández ha remarcat que ell mateix ha viscut “coses molt més fortes” al carrer i no es queixa “tot el dia”. “La gent ha de tenir una mica més de fortalesa mental, no crec que a ningú li passi res per sentir aquest crit”, ha insistit.

En ser preguntat per la compareixença de Puigdemont aquest mateix dilluns davant el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, Fernández no ha volgut entrar en valoracions i ha demanat “prudència” fins que el tribunal no hagi pres cap decisió.

D’altra banda, després que l’advocat de Puigdemont Gonzalo Boye anunciés que portaria les declaracions de Pablo Casado a la convenció com a prova de “persecució política”, Fernández ha dit que no volia valorar cap afirmació sobre Boye perquè “no està en disposició de donar lliçons sobre ètica”.


Convenció PP
El dirigent popular ha qualificat d’èxit la convenció del PP que aquest cap de setmana s’ha celebrat a Madrid i ha dit que s’hi va viure “un ambient optimista”, com el que assegura que es vivia abans de les victòries electorals de Mariano Rajoy i José María Aznar. Fernández ha lloat el discurs de Casado i ha remarcat la “voluntat evident” de “sumar una nova majoria alternativa”.

Fernández ha negat que en els discursos a la convenció hi destaqués un apropament a la ideologia d’ultradreta per apropar-se a les tesis de Vox. Segons ell, el PP continua defensant l’estat de les autonomies. De fet, ha remarcat que el model d’Estat que existeix ara mateix és “el millor dels darrers 300 anys”.


Debat de política general
En relació al debat de política general que es va celebrar la setmana passada al Parlament, ha lamentat que es “degradés” el debat públic i el Parlament com a institució. El popular ha denunciat que el govern és “presoner” de la CUP. També ha criticat que no es votés a favor de cap proposta de resolució seva tot i que algunes, segons ha assegurat, estaven adreçades a buscar el consens dels grups.


Vaga a Rodalies
Fernández també s’ha referit a la vaga de maquinistes de Rodalies i ha exigit al govern que faci complir els serveis mínims. Segons el popular, és “un escàndol” que no es garanteixi el servei i ha reclamat que s’utilitzin “les eines coercitives que faci falta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell