Política

El PP acusa el govern de Sánchez de passivitat en l’afer Puigdemont

García Egea creu que els pressupostos estatals “neixen morts”

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha acusat aquest dijous el govern espanyol de passivitat a l’hora de reclamar l’extradició de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, detingut i alliberat per la justícia italiana, que finalment ha decidit deixar en suspens el procés d’extradició. Segons Egea, és fruit de les “imprecisions” de l’advocacia de l’Estat en els seus escrits sobre la vigència de les euroordres i de fet que el govern de Pedro Sánchez “no batalla pel trasllat de Puigdemont”. “Quina és la raó real perquè el govern no pressioni?” ha preguntat abans d’afirmar que aquesta “actitud sorprenent” és la “contrapartida” als suport parlamentari d’ERC al Congrés.

Egea ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu on també a afirmat que el PP català representa “la resistència constitucionalista” a Catalunya. Ha recordat que la seva formació ha renovat el partit a Catalunya, “i crec que la tasca del PP català i del PP de Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona és un bon exemple de què volem construir”. En tot cas ha recordat que “tot projecte necessita temps, maduració, i mantenir el rumb, i per això estem segurs que a Catalunya el PP català serà una referència en matèria de constitucionalisme”.

Pressupostos de l’estat

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat aquest dijous que els pressupostos generals de l’Estat (PGE) aprovats pel Consell de Ministres “neixen morts”. En l’esmorzar informatiu a Madrid, Egea ha apuntat que “totes les previsions del govern espanyol han estat superades per la realitat” i “un govern que fa els PGE mirant la despesa i no els ingressos està destinat al fracàs”. Ha acusat l’executiu de Sánchez d’actuar “en contra de l’economia de mercat” amb lleis com la de l’habitatge. “Aquest pot ser l’últim pressupost que faci el govern de Sánchez. El pròxim treballarem perquè el faci Pablo Casado”, ha dit.

García Egea ha dedicat bona part de la seva intervenció al Fòrum Europa a criticar la llei de regulació del lloguer anunciada per Pedro Sánchez. Segons el número dos del PP, el govern espanyol “defensa els ocupes i ataca els propietaris”. L’intervencionisme de la llei, ha afirmat, només generarà un efecte invers amb una constricció de l’oferta, i al final farà que “els nostres joves no tinguin disponibilitat de lloguer”. “L’accés als serveis mai s’ha resolt posant una barrera a l’oferta” perquè amb aquestes mesures “sempre es perjudica els més dèbils”.

El número dos del PP també ha fet referència a l’ajuda de 250 euros per al lloguer dels joves anunciat pel president espanyol, Pedro Sánchez. “Al pare li augmenten la llum 1.000 euros, al fill n’hi donen 300 i el govern es queda amb 700 per pagar 23 ministres”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona