Política

Artadi vol que l’independentisme fixi “línies vermelles” per negociar “qualsevol cosa” a Madrid

La presidenta de JxCat a Barcelona afirma que Colau és la “reina de les excuses” i que la ciutat necessita solucions

“M’agradaria confiar més en el poder dels partits catalans si treballen junts”. La vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha demanat aquest divendres que les formacions independentistes del Congrés “tornin a seure” i a marcar unes “prioritats” per posar-se d’acord, i portar-les a Madrid per “usar-les de línies vermelles per negociar qualsevol cosa”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Artadi ha opinat que els partits no han aprofitat la seva força, i ha instat les forces independentistes a buscar posicions conjuntes. En un altre àmbit, la també presidenta del grup municipal de Junts a Barcelona ha acusat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, de ser “la reina de les excuses”, i ha subratllat que la capital necessita solucions.

“Tenim molta més força al Congrés de la que estem fent servir”, ha opinat Artadi. La vicepresidenta de Junts vol que el seu partit, ERC i la CUP fixin posicions comunes al Congrés i aprofitin la seva “força”. De fet, Junts va tornar a demanar dimarts al president del Govern, Pere Aragonès, que l’independentisme negociés una mateixa postura de cara als pressupostos de l’Estat. El president va reclamar “propostes concretes” a JxCat.

De fet, ahir la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va assenyalar que el govern espanyol buscarà el suport de les formacions que van aprovar la moció de censura com a “socis prioritaris” en la negociació pressupostària, però els ha demanat que siguin “raonables” en les seves demandes. Ha citat entre els socis ERC, PNB, Compromís i PRC, però ha apuntat que el seu govern no tanca la porta a cap altre formació.

Les “excuses” de Colau

En un altre àmbit, Artadi ha tornat a atacar Colau: “És la reina de les excuses, i la ciutat necessita solucions”, ha asseverat la precandidata de Junts a les eleccions municipals del 2023. L’exvicepresidenta del Govern ha assegurat que es veu com a alcaldessa el pròxim mandat, i que ara se sent cap de l’oposició.

“Amb aquesta força i el descontent generalitzat de la ciutadania, hi ha una alternativa possible i treballem per guanyar”, ha remarcat Artadi, l’endemà de la conferència ’Barcelona!’, on ja va acusar Colau de deixar una ciutat “empobrida”, “caòtica” i “insegura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona