Política

Raquel Sánchez afirma que està disposada a abordar el traspàs de Rodalies però descarta el de les infraestructures

La ministra de Transports al·lega que es tracta de línies per on transcorren els trens de llarg recorregut i de mercaderies

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha afirmat que està disposada a abordar el traspàs de Rodalies a la Generalitat “en els fòrums adequats” però ha descartat que vagi acompanyat del de les infraestructures. En resposta a una pregunta de JxCat en la sessió de control al Congrés, Sánchez ha insistit que té “disponibilitat” a abordar la qüestió “dins del marc constitucional” i que la Generalitat ja gestiona els trens, les freqüències i les tarifes dels recorreguts intracomunitaris. En el cas de les vies i catenàries, entre d’altres, la ministra ha argumentat que es comparteix amb altres serveis de llarga distància i de mercaderies i que això “impossibilita que es pugui fer aquesta transferència en el marc legal vigent”.

La titular de Transports ha retret al Govern que “aprofités la vaga” de maquinistes per fer la reivindicació, ja que “no va ser el millor moment”. “No em sembla molt adequat”, ha opinat Sánchez, que ha defensat el nivell d’inversió que està fent l’executiu de Pedro Sánchez en el servei -”més de 134 milions d’euros l’últim any i més de 850 MEUR en els últims tres”-.

Per contra, la diputada de Junts Pilar Calvo ha criticat que els nivells d’inversió mai s’acaben complint i que la “pluja de milions” s’acaba convertint en “plugim”. “Cada any la pluja de milions perd el tren”, ha remarcat. Calvo ha exigit el traspàs de Rodalies per poder fer una gestió similar a la que fa la Generalitat amb FGC.

Sánchez ha replicat que la gestió del Govern també presenta “problemes”. “Què passa amb la T-Mobilitat que ja porta més de quatre anys de retards?”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries