Política

Cunillera creu que ERC aprovarà els pressupostos de l’Estat perquè “li interessa”

La delegada del govern espanyol adverteix que si no prosperen els comptes les polítiques que estan en marxa “quedaran aturades”

Assegura que la llei audiovisual espanyola serà respectuosa amb el català

La delegada del govern espanyol a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera, augura que ERC donarà suport els pressupostos de l’Estat perquè al govern que presideix Pere Aragonès “li interessa” que s’aprovin.

“A Catalunya li convé que hi hagi pressupostos. A un govern responsable com l’actual li interessa que hi hagi pressupostos de l’Estat”, ha afirmat Cunillera en una entrevista a Ràdio 4 i La 2 de TVE. “Jo crec que els aprovaran, encara que la negociació tot just acaba de començar. Sóc realista, crec que a Catalunya també li convé que hi hagi pressupostos de l’Estat. Si no n’hi ha, els fons europeus i altres polítiques en marxa quedaran aturades”, ha assenyalat.

Cunillera assegura que és “realista” creure que ERC acabarà aprovant els comptes estatals. En canvi, ha dit que no li consta que s’estigui negociant aquesta qüestió amb Junts.

Una de les condicions que planteja l’independentisme lligada a la negociació pressupostària és que en la llei estatal de l’audiovisual s’incloguin quotes per protegir el català, i segons Cunillera aquesta norma “serà respectuosa amb les llengües cooficials”.  “Tot el que sigui respecte a la pluralitat és bo”, ha afegit sense concretar si s’hauria d’establir un percentatge de català a les plataformes audiovisuals.

Sobre les paraules del coordinador d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, que ha lligat la negociació dels  pressupostos i la sortida de presó de 200 presos d’ETA, ha afirmat que aquestes declaracions són un “excés”. Segons ella, el líder abertzale sap que el debat dels comptes “no va d’això”. “No hi ha possibilitats reals que això es pugui produir”, ha reblat.

A parer de la delegada, Otegi va fer aquestes afirmacions “entre els seus”  per calmar les aigües internament, després de la declaració d’Otegi del passat dilluns sobre el “dolor” causat pels atemptats d’ETA.

En aquest context, la socialista ha lamentat que hi hagi partits, inclosa la “dreta espanyola”, que es comportin “com si ETA encara estigués actuant”.

També s’ha referit a la moció de censura contra l’alcalde de Badalona (Barcelonès), Xavier García Albiol, que preparen el socialista Rubén Guijarro i la resta de forces de l’oposició. Cunillera ha aplaudit l’operació, per enterrar la “falta d’ètica política”. La delegada espera que el candidat socialista sigui alcalde perquè és una “persona capacitadíssima”, tot i que ha reconegut que tindrà una tasca “molt difícil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera