Política

Sánchez es mostra “orgullós” de Calviño i diu que la reforma laboral es farà amb “consens”

El president espanyol mostra suport a la seva vicepresidenta primera abans de la reunió de la taula de crisi amb Podem

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut llançar un missatge de suport a la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, hores abans de la reunió del mecanisme de coordinació entre PSOE i Podem per les desavinences entre les dues formacions per la reforma laboral. Sánchez ha aprofitat la participació en un fòrum econòmic per dir que “s’enorgulleix” de la vicepresidenta” Nadia Calviño i de “pertànyer i liderar un govern que obre aquests debats rics, de profunditat, tan necessaris per al progrés, el benestar i la prosperitat dels nostres compatriotes”.

Sánchez ha defensat d’aquesta manera Calviño dels atacs de Podem, que aquest dilluns ha advertit que “no permetrà” que piloti una reforma laboral “al servei de la patronal”. Tot plegat després que la vicepresidenta primera anunciés divendres que a partir d’ara coordinarà les tasques de la reforma que fins ara estava en mans de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, que ha liderat les negociacions amb els agents socials.

Segons Sánchez, la reforma laboral que impulsa el seu executiu donarà lloc a una legislació “amb ànim de perdurar” i es farà “com es fa a Europa: amb diàleg social i amb vocació de consens”. En aquest sentit ha recordat que cal “modernitzar les institucions” amb “transformacions” que s’han de fer “amb el major dels consensos” per evitar el que va passar amb les reformes laborals dels anys 2011 i 2013, que “van trencar el diàleg social”.

“Tot el govern està compromès a abordar la modernització de la legislació laboral per extirpar la precarietat laboral, impulsar la competitivitat de l’economia i restablir l’equilibri en la negociació entre empresaris i treballadors”, ha dit.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions a la clausura del seminari ’Seguiment de la recuperació: més enllà del PIB’ poc després que hi hagi intervingut la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, asseguda a primera fila durant el seu discurs.

El president espanyol ha recordat que entre 2013 i 2018 va créixer la desigualtat entre les rendes més altes i les baixes, de manera que les més altes es van enriquir gairebé el triple que les altres.

En aquest sentit ha afirmat que l’augment dels salaris mínims és “una eina de primer nivell en la reducció de la desigualtat”, i “no impliquen ni molt menys pèrdues d’ocupació”.

També ha promès que la reforma de les pensions garantirà l’estabilitat i revalorarà les pensions d’acord amb l’IPB. A més, ha recordat l’augment del 31% del SMI des del 2018 i ha promès que assolirà el 60% del salari mitjà en acabar la legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona