Política

CCOO aplaudeix la derogació de la reforma laboral i creu que la CEOE no se’n despenjarà

Unai Sordo espera que el govern espanyol mantingui el seu posicionament

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha aplaudit aquest dimarts l’acord entre PSOE i Podem per a la derogació de la reforma laboral aprovada el 2012 pel PP, després de la reunió que han mantingut el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les dues vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz. Sordo, però, ha afirmat que davant la nota “críptica” de l’executiu està a l’espera de tenir més detalls sobre aquest acord i ha comentat que la mesa de diàleg social d’aquest dimecres serà la “prova del cotó” per comprovar que l’executiu espanyol es manté en els seus plantejaments. D’altra banda, Sordo s’ha mostrat convençut que la CEOE no es despenjarà de l’acord i que aquest serà vist amb bons ulls per la Comissió Europea.

Segons Sordo, l’acord per a la derogació de la reforma laboral, “dona fiabilitat a les meses diàleg social”. “Si el que es diu és el que es farà es perfectament compatible amb el que veníem reclamant”, ha comentat Sordo en roda de premsa per presentar la nova executiva confederal del sindicat després del congrés celebrat fa uns dies.

El secretari general ha afirmat que el que planteja la nota feta pública pel govern espanyol parteix de “llocs comuns” però que demà, en la reunió de la mesa de diàleg social, serà l’ocasió perquè l’executiu es “ratifiqui” en els seus posicionaments.

El dirigent sindical s’ha referit especialment en matèries de negociació col·lectiva, la prevalença del conveni d’empresa, sobre la ultractivitat, la regulació de la subcontractació i la regulació de la modificació substancial de les condicions de treball.

Sordo, d’altra banda, s’ha mostrat convençut que la CEOE se sumarà a l’acord i no se’n “despenjarà” i considera que hi ha hagut una “sobreactuació” i que en realitat la patronal “dona per descomptat” que hi ha aspectes de la reforma laboral del 2012 que es revertiran, ha apuntat.

Així mateix, també ha comentat que la Comissió Europea donarà el vistiplau a la derogació de la reforma laboral perquè el que vol evitar és una reforma laboral “radical”, com ha dit que va ser la del 2012, “sense diàleg ni acord de cap tipus”. Sordo ha insistit que les autoritats europees recomanen a l’Estat acabar amb els alts nivells d’atur juvenil i de temporalitat i fomentar les polítiques d’ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona