Política

La proposició de llei per a la internalització del transport sanitari supera el debat a la totalitat

El Parlament tomba l’esmena de retorn de Vox amb els vots en contra del PSC, Junts, ERC, CUP i comuns

La proposició de llei per a la internalització del transport sanitari ha superat el debat a la totalitat al ple del Parlament d’aquest dimecres. La cambra ha tombat l’esmena de retorn de Vox amb els vots en contra de PSC, Junts, ERC, CUP i els comuns. Cs i el PP s’han abstingut.

En la defensa del text de la proposició de llei, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha insistit en “finalitzar” amb les “problemàtiques” que comporta l’actual model de gestió del servei d’ambulàncies de Catalunya.

La internalització del transport sanitari és una de les demandes dels anticapitalistes per donar suport als pressupostos. Durant el debat hi ha hagut una.

La diputada de Vox María Elisa García ha defensat l’esmena a la totalitat i ha justificat que el seu grup defensa un model “de col·laboració publicoprivada”. En aquesta línia, ha assegurat que un servei públic comportarà “esprémer els catalans amb nous impostos”. “D’on trauran el capital per crear un nou model a nivell autonòmic? Pretenen tancar empreses privades, que són les úniques que generen riquesa?”, ha pregunat la diputada de Vox.

El diputat del PSC Mario García ha apostat per la “millora” dels serveis sanitaris, que ha assegurat que han de ser “integrats i públics”. García ha assegurat que la pandèmia ha posat de manifest la “necessitat d’un sistema àgil” de salut.

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha insistit que la salut “no pot continuar en espais de negoci”. “Hem de decidir si volem que sigui un espai de negoci o una pota de l’Estat del benestar”, ha plantejat. Així mateix, ha assegurat que la solució és un servei “de primera” i “igual per tothom independentment del seu nivell de renda”.

La diputada de Cs Anna Grau ha qüestionat que la internalització del servei permeti “resoldre tots els problemes i injustícies” dels treballadors de les ambulàncies. És per això que ha demanat “no escalfar el cap a la gent”. Grau també s’ha posicionat en contra de Vox i ha criticat que es mostri a favor d’un model privat “sense filtres ni manies”.

Per part del PP, Lorena Roldán ha demanat “no renunciar a la col·laboració publicoprivada” i ha considerat que el “problema” és la manera “com s’utilitzen els recursos”.

Al seu torn, Jordi Fàbrega (JxCat) ha reiterat que el debat “no és la titularitat”. Pel diputat de Junts, el pal de paller ha de ser “el servei que s’ofereix als ciutadans”. “La internalització no ho és tot”, ha assegurat.

El diputat d’ERC Julià Fernàndez ha assegurat que tirar endavant la proposició de llei sobre la internalització del transport sanitari és una “oportunitat” per “avançar cap a la titularitat pública del servei” i “garantir una millor qualitat”.

La proposició de llei de la CUP-NCG, registrada el passat 16 de juliol, aposta per recuperar la gestió pública a través del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que s’absorbeixin els treballadors subcontractats. Això implicaria recuperar la gestió que actualment Salut deriva a empreses privades.

Durat el debat hi ha hagut una concentració de treballadors del sector davant de l’edifici del Parlament.

El ple del Parlament continua aquest dijous amb el debat i votació d’una proposta de resolució de creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències per a la gent gran.

Podeu seguir el plenari en directe al digital:



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles