Política

Anna Gabriel dirigirà el sindicat suís Unia a Ginebra

L’exdiputada de la CUP treballarà amb un equip format exclusivament de dones

La política exiliada està vinculada a l’organització des del 2018 i des del mes de juny ja ocupava la secretaria regional adjunta

L’exdiputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha estat elegida secretària regional a Ginebra del sindicat Unia, un dels més importants de Suïssa.

Gabriel, que fins ara era secretària adjunta, ha estat designada per una “gran majoria” dels delegats a l’Assemblea regional de delegats de l’organització. L’exdiputada estarà al capdavant d’una direcció formada exclusivament per dones. La nova mesa, de la qual formen part Gabriel i quatre dones més, “envia un fort missatge i mostra la importància que Unia dona a les treballadores, encara víctimes de profundes desigualtats entre sexes”.

En un comunicat, Unia destaca la “llarga experiència sindical” de Gabriel i subratlla que ha demostrat “les seves competències incontestables” al sindicat suís. Gabriel s’ha vinculat a Unia des de la seva arribada al país el 2018 i des del passat mes de juny ocupava la secretaria general adjunta.

En el mateix comunicat, Gabriel alerta que “en un moment en què les desigualtats es creuen perillosament, és més necessari que mai treballar en una organització col·lectiva dels treballadors i treballadores per a la redistribució de la riquesa i la justícia social”. Gabriel assegura que els treballadors i treballadores “estan al centre” de les seves preocupacions”.

El seu predecessor en el càrrec, Aldo Ferrari, ha dit en declaracions al diari “La Tribuna de Ginebra” que l’anterior vinculació de Gabriel al moviment independentista català no ha influït en la seva tasca a Unia.  “En els dos anys que hem treballat junts mai ha abordat aquesta qüestió”, ha afirmat Ferrara, que ha afegit que la política catalana “defensa l’internacionalisme sindical”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell