Política

Aragonès es reuneix amb Sturgeon a Glasgow

El president de la Generalitat manté una trobada amb la primera ministra d’Escòcia en el marc de la COP26

Vol que Catalunya s’emmiralli en el projecte independentista d’Escòcia: “És un molt bon exemple”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest diumenge per primera vegada, com a cap del Govern, amb la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, a Glasgow. A la seva arribada a la conferència de la coalició regional Under2, Aragonès ha estat rebut pel delegat del Govern al Regne Unit, Sergi Marcen, i després ha mantingut una reunió de mitja hora amb Sturgeon. Des de Presidència asseguren que l’objectiu “principal” d’aquesta trobada és “compartir experiències” de Catalunya i Escòcia sobre polítiques climàtiques. Just després Aragonès s’ha trobat amb el governador de Washington, Jay Inslee.

Aragonès ha intervingut aquest diumenge a l’Assemblea General de la coalició Under2 per parlar sobre energia i infraestructures.

Aragonès vol que Catalunya s’emmiralli en el projecte independentista d’Escòcia, especialment perquè està “basat en polítiques de justícia social”. “És un molt bon exemple”, ha dit aquest diumenge en una atenció als mitjans després de reunir-se per primera vegada amb la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, a Glasgow. Aragonès aposta per “intensificar” la relació amb la líder del Partit Nacional Escocès, l’SNP, que està intentant obtenir l’aval de Londres per fer un segon referèndum de secessió. “Seran uns anys clau per a Catalunya i el que passi a Escòcia ens ho mirarem molt atentament”, ha assegurat el president del Govern.

Els dos mandataris s’han intercanviat regals de cortesia. Aragonès li ha entregat un llibre sobre Pau Casals, mentre que Sturgeon li ha donat un set d’estris per beure whisky.

Aragonès ha expressat a Sturgeon “el suport al poble escocès, decideixi el que decideixi”, així com el compromís del seu Govern amb el “procés de negociació” amb l’estat espanyol que, segons ell, ha de “culminar amb un referèndum i una amnistia”.

Visita a la COP26

El president de la Generalitat participarà dilluns a la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26). A primera hora del matí es reunirà amb el president de Còrsega, Gilles Simeoni, i després es trobarà amb el president de l’Assemblea de Regions d’Europa (ARE), Magnus Berntsson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia