Política

Els comuns negociaran els pressupostos si els tracten directament amb Aragonès

Mena: “Volem que el president de la Generalitat parli amb el nostre grup parlamentari”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha tornat a oferir els diputats dels comuns al Parlament per aprovar els pressupostos de la Generalitat de l’any 2021, però ha posat com a “condició” que el president, Pere Aragonès, “mogui fitxa” i negociï directament amb ells. “Volem que el president de la Generalitat parli amb el nostre grup parlamentari”, ha reclamat aquest dilluns en una roda de premsa. Mena ha demanat que els del 2021 siguin “els pressupostos més socials de l’última dècada” i segueixin la lògica expansiva que veu en la majoria de comptes públics europeus.

El també diputat al Congrés ha fet una crida a apostar per “menys bronca política i més negociació” davant del “moment excepcional” que suposa la crisi econòmica provocada per la pandèmia de covid-19. Tot i això, ha preferit esperar a veure què presenta el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, demà dimarts al Consell Executiu abans de posicionar-se sobre si en facilitaran el tràmit o els esmenaran.

L’oferta dels comuns arriba després de reiterats avisos de la CUP, soci preferent del Govern, que no veuen clara la direcció del projecte de pressupostos. La portaveu dels anticapitalistes al Parlament, Eulàlia Reguant, fa dies que alerta que diverses polítiques de l’executiu són incompatibles amb el seu vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia