Política

L’Audiència Nacional diu que Villarejo només va espiar il·legalment els Pujol a Andorra però no a Catalunya

García Castellón no veu indicis de delicte en l’Operació Catalunya d’espionatge a polítics independentistes

L’Audiència Nacional ha denegat la personació de Jordi Pujol Ferrusola en la investigació contra l’excomissari de policia José Manuel Villarejo pels seus suposats treballs i espionatges polítics. El fill de l’expresident de la Generalitat volia que s’investigués Villarejo per l’anomenada ’Operació Catalunya’ per publicar informacions sobre falses corrupteles de polítics independentistes. No obstant, el magistrat Manuel García Castellón considera que Villarejo va actuar correctament en el cas de Catalunya, i que només podria haver delinquit en actuacions concretes a Andorra o en casos que no afecten Pujol Ferrusola.

En una interlocutòria avançada per ’eldiario.es’ i a la qual ha tingut accés l’ACN, el jutge també denega l’accés de la família Pujol als documents de la causa. Pujol Ferrusola va demanar la personació en aquesta causa el febrer del 2020, fa pocs dies la fiscalia s’hi va oposar i ara l’Audiència ha denegat la petició.

El magistrat explica que es va demanar a la Policia Nacional un informe sobre si entre els fets investigats en la causa contra Villarejo hi havia indicis de delicte per espionatge als Pujol. La policia va concloure que els Pujol no havien estat objecte de cap espionatge per part de particulars o amb mètodes que vulneressin els seus drets. De fet, l’informe estableix que de les converses gravades per Villarejo amb l’empresari Javier de la Rosa o l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Vicki Álvarez, no es desprèn cap actuació il·lícita o espúria per part d’aquestes tres persones.

El magistrat també analitza diverses ’notes informatives’ elaborades per Villarejo sobre les suposades corrupteles dels Pujol, però només troba indicis de delicte contra el policia en quatre notes fetes sobre l’activitat de la família de l’expresident a Andorra. Per això, diu que aquest cas ja s’investiga al principat pirinenc i desestima la personació de Pujol Ferrusola en la causa que s’investiga a Madrid.

El fill gran de l’expresident ha interposat recurs contra aquesta decisió perquè assegura que no hi ha cap impediment legal per investigar ciutadans espanyols que hagin delinquit a Andorra. De fet, només l’absolució a Andorra justificaria deixar-los d’investigar, recorda l’advocat de Pujol Ferrusola, cosa que encara no ha passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES