Política

Cs vol portar els pressupostos al CGE després que la Mesa hagi tombat la seva petició de reconsideració

El partit de Carrizosa necessita el suport de Vox o PP català per demanar dictamen a l’òrgan consultiu

Cs vol portar els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) després que la Mesa hagi rebutjat aquest dimecres la seva petició de reconsideració. I és que consideren que el Parlament no ha d’admetre a tràmit els comptes perquè l’acció exterior prevista “no s’adequa” a la Constitució. Però els 6 diputats de Cs no poden demanar dictamen a l’òrgan consultiu per si sols i necessiten el suport de Vox o del PP català. Fonts del partit han explicat que estan en converses amb aquests dos grups i que no tenen cap problema en anar amb un, amb l’altre o amb els dos. En cas que els pressupostos acabin al CGE el Parlament no els podrà aprovar el 23 de desembre i no ho podria fer fins entrat el 2022.

Per demanar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries calen dos grups parlamentaris o una desena part dels diputats, és a dir, un mínim de 14. En la passada legislatura, Cs havia portat diverses vegades qüestions al CGE però ara, amb 6 diputats, el grup parlamentari no ho pot fer en solitari.

Fonts del grup parlamentari de Vox han explicat que encara no han decidit si volen portar els comptes al Consell de Garanties Estatutàries encara que aquest dimecres, en el marc de la Junta de Portaveus, hagin donat suport a la petició de reconsideració de Cs per les partides en acció exterior.

El PP català tampoc ha pres, de moment, una decisió i vol veure primer com es concreten els pressupostos. “Arribat el moment ja veurem si ho fem o no”, han explicat fons del partit a l’ACN.

Segons fonts parlamentàries, és la primera vegada que un grup presenta una petició de reconsideració a la Mesa sobre l’admissió a tràmit d’uns pressupostos del Govern. Aquest fet ha provocat que s’hagin retardat les compareixences previstes per a les 10h de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, en comissions per explicar el pressupost del seu departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES