Política

Illa creu que si hi ha una esmena a la totalitat de la CUP als pressupostos es “trenca” la majoria d’investidura

El líder del PSC al Parlament demana una relació “més intensa” amb Aragonès

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha considerat que si la CUP presenta una esmena a la totalitat als pressupostos catalans del 2022 es “trenca” la majoria d’investidura. En una entrevista al programa ’Cafè d’idees’ de La 2 i Ràdio 4, Illa ha carregat contra el posicionament dels anticapitalistes en la tramitació dels comptes i ha assegurat que és “una presa de pèl”. “Si es presenta una esmena a la totalitat s’està dient que es rebutja el projecte, no es pot dir que se segueix negociant. No s’està a l’alçada del moment”, ha dit el líder socialista. El cap de l’oposició també ha explicat que té una relació “correcta i cordial” amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha reconegut que li agradaria que fos “més intensa”.

El líder del PSC a Catalunya ha considerat una “incoherència” que JxCat demani facilitar la tramitació dels comptes de la Generalitat mentre al Congrés dels Diputats el partit ha optat per presentar una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat. “Demanen que aquí s’estigui a l’alçada, i sobta més quan molts dels recursos que s’incorporen depenen dels PGE”, ha subratllat.

Sobre el diàleg entre Catalunya i l’estat espanyol, Illa ha assenyalat que per ell Carles Puigdemont “no és un interlocutor”. “El diàleg s’ha de produir a Catalunya i entre catalans”, ha dit el líder socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia