Política

El Govern es reuneix per aprovar la llei d’acompanyament als pressupostos

Dimarts passat l’executiu ja va aprovar els comptes per al 2022, que ja han començat la tramitació al Parlament

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçala la reunió del Consell Executiu que s’ha reunit excepcionalment un dijous per aprovar la llei d’acompanyament als pressupostos. Així doncs, l’executiu català donarà llum verda a aquesta llei dos dies després d’aprovar els comptes per al 2022, que ja han començat la tramitació al Parlament. El Govern ja ha avançat que la llei d’acompanyament no preveu apujar els impostos, tal com demana la CUP. Sí que contempla allargar d’un a dos anys el termini per satisfer l’impost de successions com a conseqüència de la crisi derivada de la Covid-19. També preveu que l’Institut Català de Finances (ICF) pugui incorporar dipòsits privats, i no només públics.

Tal com ha transcendit en els darrers dies, el projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos planteja tancar incineradores i aturar les noves. Així doncs, en dos anys s’hauria d’aprovar un pla de clausura de plantes que incompleixen la normativa europea i buscar alternatives.

També inclou un pla “de simplificació i reordenació” del sector públic institucional per “transformar, suprimir, dissoldre o fusionar” entitats; publicar un informe pressupostari abans de totes les eleccions al Parlament; i ampliar a tots els municipis l’opció de fixar limitacions temporals als pisos turístics i llars compartides, fins ara només Barcelona tenia aquesta potestat.

En l’àmbit d’ajuts, en contempla per a les intervencions quirúrgiques derivades de delictes d’odi quan no hi ha un responsable identificat i també per cobrir el sepeli o repatriació de víctimes de violència masclista, en cas que la família de la víctima es trobi en una situació de necessitat econòmica “avaluable i verificable”.

Caldrà veure com recull la llei d’acompanyament la internalització del servei del 061 Salut Respon que reclama la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia