Política

Els govern inclou un full de ruta per internalitzar el 061 però no hi inclou el 112

El consell executiu aprova l’avantprojecte de llei d’acompanyament dels pressupostos

El document deslliura el Govern d’aprovar els comptes cada any abans del 10 d’octubre i ja no hi fixa cap data

L’avantprojecte de llei d’acompanyament dels pressupostos preveu que el departament de Salut elabori un full de ruta per internalitzar el servei del 061, però no hi inclou el del 112. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dijous a Palau, posterior al Consell Executiu extraordinari que ha aprovat la norma sobre mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2022. El Govern de moment no preveu internalitzar també el 112: “No està explícitament recollit però hi ha marge de negociació”, ha afegit Plaja. L’avantprojecte també deslliura l’executiu d’haver d’aprovar els pressupostos abans del 10 d’octubre i ja no hi fixa cap data.

Així, abans d’acabar el contracte actualment vigent del 061 Salut Respon, Salut haurà d’elaborar un full de ruta per internalitzar el servei. Haurà de tenir en compte l’avaluació de l’impacte de l’assumpció directa del servei, establir un possible calendari, la dotació pressupostària i el mecanisme legal per fer-ho. Plaja ha explicat que la internalització del 061 “no es pot fer d’un dia per l’altre”, i que cal fer-ho de manera “planificada, detallada i rigorosa” per posar “negre sobre blanc”.

Fins ara el Consell Executiu havia d’aprovar el pressupost del Govern abans del 10 d’octubre de cada any, fet que només s’ha complert una vegada en la darrera dècada. La nova llei d’acompanyament deslliura la Generalitat d’aquesta data, i no en fixa cap. Només constata que els comptes han d’entrar al Parlament “amb l’antelació suficient” perquè entrin en vigor l’1 de gener de cada any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia