Política

Investiguen el robatori dels ordinadors i mòbils dels Pujol confiscats per l’Audiencia

Es tracta de documents digitals i suports informàtics comissats en el marc de la investigació per corrupció

Fa un any un grup de persones armades van assaltar la furgoneta que retornava el material a Barcelona, segona ha transcendit ara

Els ordinadors i telèfons mòbils de la família Pujol que estaven en mans de l’Audiencia Nacional (AN) espanyola van ser robats fa gairebé un any per uns assaltants que van atracar la furgoneta de repartiment que els transportava a Barcelona per lliurar-los als advocats de la defensa i encara no han estat localitzats.

Segons ha avançat La Sexta i han confirmat a Efe fonts jurídiques, el robatori de la furgoneta, ocorregut el 23 de novembre de l’any passat, va ser denunciat davant la policia per l’empresa MRW, que havia estat contractada pels advocats dels Pujol per portar de Madrid a Barcelona el material informàtic que des del 2014 era a l’Audiència Nacional.

Els assaltants es van emportar tots els ordinadors, telèfons mòbils, llapis de memòria i dispositius informàtics que havien estat confiscats en els registres ordenats per l’Audiència Nacional als domicilis i oficines de la família Pujol, en el marc de la investigació que dirigia el jutge José de la Mata sobre l’origen de la seva fortuna oculta.

La denúncia pel robatori de la furgoneta, que segons la denúncia va ser perpetrat per quatre persones pistola en mà, va recaure en un jutjat d’instrucció de Madrid, que va obrir una investigació que fins ara no ha permès identificar els assaltants ni ha donat cap altre resultat.

Segons ha detallat La Sexta, els assaltants van creuar un tot terreny davant la furgoneta de MRW, van rebentar una de les finestretes del vehicle i, després d’obligar el conductor a baixar del mateix, van fugir amb tots dos automòbils.

El material confiscat als Pujol havia de ser lliurat a les oficines dels seus advocats –Cristóbal Martell, Albert Carillo i Xavier Melero-, una vegada el jutge va donar per tancada la instrucció de la causa i va acordar processar la família de l’expresident de la Generalitat pels delictes d’associació il·lícita i blanqueig de capitals, entre d’altres.

Per aquest cas, que està pendent de judici, la Fiscalia demana nou anys de presó per a l’expresident de la Generalitat i sol·licita penes per als seus set fills  que oscil·len entre els 8 i els 29 anys de presó, la més alta per al primogènit, Jordi Pujol Ferrusola



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia